Iner Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 Witam. To mój pierwszy post na forum i pierwszy model samochodu ktory staram sie zrobic. :) Jak w tytule będzie to FSO Warszawa. Uzywam 3ds maxa 2011. Wstawiając to tutaj licze na otrzymanie cennych wskazówek i porad dzieki ktorym koncowy model bedzie sie ladnie prezentowal! [ATTACH=CONFIG]82928[/ATTACH]
latos Napisano 12 Listopad 2011 Napisano 12 Listopad 2011 Witaj Na początku pooglądaj jakieś tutki jak się modeluje, bo wogóle mieszasz 2 metody modelingu i wątpię aby Ci to wyszło. Druga sprawa, Warszawa ma troszkę bardziej zaokrąglony przód. Ty zrobiłeś praktycznie pod kątem prostym. Na forum zamieszczaj dużo zdjęć z różnych perspektyw i pokazuj też siatkę a nie tylko MS/TS
Koszulkowiec Napisano 12 Listopad 2011 Napisano 12 Listopad 2011 Przód bardziej przypomina taxi z filmu "piąty element" ... a poza tym tak jak wyżej zostało napisane - nie mieszaj 2 technik modelowani autka bo się pogubisz (wiem bo sam kiedyś próbowałem)
Iner Napisano 12 Listopad 2011 Autor Napisano 12 Listopad 2011 Siemka! Wielkie dzieki za odpowiedzi! Nie zabardzo wiem o jakie 2 metody chodzi :>. Staram sie zrobic base mesha na ktorego pozniej nakladam TS. Druga sprawa to musze sobie ,,wyrobic oko'' bo nie zauwazam niektorych istotnych rzeczy. Dorzucam 2 ujecia i licze na dalsze odpowiedzi. [ATTACH=CONFIG]82946[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82947[/ATTACH]
Koszulkowiec Napisano 12 Listopad 2011 Napisano 12 Listopad 2011 zwróć uwagę że maska na zdjęciu jest bardziej "szpiczasta" na przodzie (w miejscu gdzie jest umieszczone logo FSO) Reflektory idą równo z przednią linią nadkoli u ciebie ... a na zdjęciu widać że są one wysunięte bardziej na przód gril jest bardziej łukowaty ... u ciebie jest idealnie płaski niestety Tak swoją drogą to wybrałeś ciężkie autko jeśli chodzi o pierwszy model autka jakie byś chciał zrobić ... na początek spróbuj coś łatwiejszego
Iner Napisano 13 Listopad 2011 Autor Napisano 13 Listopad 2011 @Koszulkowiec dzieki za odp. W sumie racja, moglem wybrac cos latwiejszego ale no uparlem sie na ta Warszawke i chcialbym ja zrobic. :) Ogolnie to zaczalem robic ja od nowa bo za duzo byloby do poprawy. Narazie chcialbym sie skupic glownie na masce i przodzie zeby wszystko gralo i pozniej zaczac robic grill. [ATTACH=CONFIG]82953[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82952[/ATTACH]
Rekomendowane odpowiedzi