Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

To mój pierwszy post na forum i pierwszy model samochodu ktory staram sie zrobic. :)

Jak w tytule będzie to FSO Warszawa. Uzywam 3ds maxa 2011. Wstawiając to tutaj licze na otrzymanie

cennych wskazówek i porad dzieki ktorym koncowy model bedzie sie ladnie prezentowal!

[ATTACH=CONFIG]82928[/ATTACH]

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj

Na początku pooglądaj jakieś tutki jak się modeluje, bo wogóle mieszasz 2 metody modelingu i wątpię aby Ci to wyszło.

Druga sprawa, Warszawa ma troszkę bardziej zaokrąglony przód. Ty zrobiłeś praktycznie pod kątem prostym.

Na forum zamieszczaj dużo zdjęć z różnych perspektyw i pokazuj też siatkę a nie tylko MS/TS

fso_warszawa_1.jpg

Napisano

Przód bardziej przypomina taxi z filmu "piąty element" ... a poza tym tak jak wyżej zostało napisane - nie mieszaj 2 technik modelowani autka bo się pogubisz (wiem bo sam kiedyś próbowałem)

Napisano
  • Autor

Siemka!

Wielkie dzieki za odpowiedzi!

Nie zabardzo wiem o jakie 2 metody chodzi :>. Staram sie zrobic base mesha na ktorego pozniej nakladam TS.

Druga sprawa to musze sobie ,,wyrobic oko'' bo nie zauwazam niektorych istotnych rzeczy.

Dorzucam 2 ujecia i licze na dalsze odpowiedzi.

[ATTACH=CONFIG]82946[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82947[/ATTACH]

Napisano

zwróć uwagę że maska na zdjęciu jest bardziej "szpiczasta" na przodzie (w miejscu gdzie jest umieszczone logo FSO)

Reflektory idą równo z przednią linią nadkoli u ciebie ... a na zdjęciu widać że są one wysunięte bardziej na przód

gril jest bardziej łukowaty ... u ciebie jest idealnie płaski niestety

Tak swoją drogą to wybrałeś ciężkie autko jeśli chodzi o pierwszy model autka jakie byś chciał zrobić ... na początek spróbuj coś łatwiejszego

Napisano
  • Autor

@Koszulkowiec dzieki za odp. W sumie racja, moglem wybrac cos latwiejszego ale no uparlem sie na ta Warszawke i chcialbym ja zrobic. :)

Ogolnie to zaczalem robic ja od nowa bo za duzo byloby do poprawy. Narazie chcialbym sie skupic glownie na masce i przodzie zeby wszystko gralo i pozniej zaczac robic grill.

[ATTACH=CONFIG]82953[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82952[/ATTACH]