Napisano 16 Listopad 201113 l Witam Mam pytanie, bo robię dla pewnej firmy COŚ. Dostałem szkic koncepcyjny jak to ma wszystko wyglądać, i moim zadaniem było przenieść z papieru na kompa. Mogłem to zrobić dowolną techniką oby wyglądało to realistycznie. I moje pytanie jest jak sobie policzyć za coś takiego bo jest w tym: grafika 3d, pewne rzeczy musiałem sam stworzyć od zera, znaleźć grafikę, no i zrębic to wszystko, a mam na to tydzień. I chodzi mi o to abym wycenił to wszystko, w miarę uczciwie i żeby przyciągnąć klienta bo jest możliwość dłuższej współpracy, a nie chcę go odstraszyć ceną. Byłbym wdzięczny za jakąś rade albo wskazówkę lub podanie jakiejś rozsapanej ceny, z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Napisano 16 Listopad 201113 l Z takim precyzyjnym opisem to można z czystym sumieniem zasugerować, byś policzył ILEŚ. Policz sobie stawkę godzinową, która cię usatysfakcjonuje.
Napisano 16 Listopad 201113 l Nie dostaniesz dokładnej, konkretnej odpowiedzi - bo nie ma takiej. Wszystko zależy jak już sam oceniłeś od klienta, zlecenia, czasu, jakości... W zasadzie dużo zostało powiedziane w tym wątku: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=15861&page=101&p=1068456#post1068456