Gość RastaGrzywa Napisano 7 Grudzień 2011 Napisano 7 Grudzień 2011 Witam, na wstępie chcę zaznaczyć, iż jestem początkującym użytkownikiem, więc proszę o wyrozumiałość :) Jak w temacie mam problem z tą funkcją, mianowicie chcę zrobić animacje oczu które będą podążały za celem (w tym przypadku obiekt dummy) jednak gdy zaznaczam w panelu Motion, zakładce Assign Controler funcje Rotation i przypisuje jej Look at constraint, gałka oczna dziwnie zmienia swój kształt: http://imageshack.us/photo/my-images/248/lookat.jpg/ Proszę o pomoc. PS: Szukałem - nie znalazłem podobnego problemu. Pozdrawiam Serdecznie RG
Juzwa Napisano 9 Grudzień 2011 Napisano 9 Grudzień 2011 Ja bym sprobowal reset xform, nie modyfikator ale w utilities. Polecam tez maxscript listenera, zawsze jak cos dziwnego sie dzieje to sobie wpisuje $.transform. Jak mnasz jakies dzikie wartosci typu E-2903812093 to daje xforma i wraca do normy. tez jestem poczatkujacy, wiec nie gwarantuje ze pomoze, ale warto sprobowac
Gość RastaGrzywa Napisano 10 Grudzień 2011 Napisano 10 Grudzień 2011 Cześć, Problem został rozwiązany, (skierowałem oczy na punkty, a je zaś zamknąłem w dummy), dziękuję Juzwa za pomoc :) Pozdrawiam. RG
Rekomendowane odpowiedzi