Napisano 7 Grudzień 201113 l Witam, na wstępie chcę zaznaczyć, iż jestem początkującym użytkownikiem, więc proszę o wyrozumiałość :) Jak w temacie mam problem z tą funkcją, mianowicie chcę zrobić animacje oczu które będą podążały za celem (w tym przypadku obiekt dummy) jednak gdy zaznaczam w panelu Motion, zakładce Assign Controler funcje Rotation i przypisuje jej Look at constraint, gałka oczna dziwnie zmienia swój kształt: http://imageshack.us/photo/my-images/248/lookat.jpg/ Proszę o pomoc. PS: Szukałem - nie znalazłem podobnego problemu. Pozdrawiam Serdecznie RG
Napisano 9 Grudzień 201113 l Ja bym sprobowal reset xform, nie modyfikator ale w utilities. Polecam tez maxscript listenera, zawsze jak cos dziwnego sie dzieje to sobie wpisuje $.transform. Jak mnasz jakies dzikie wartosci typu E-2903812093 to daje xforma i wraca do normy. tez jestem poczatkujacy, wiec nie gwarantuje ze pomoze, ale warto sprobowac
Napisano 10 Grudzień 201113 l Cześć, Problem został rozwiązany, (skierowałem oczy na punkty, a je zaś zamknąłem w dummy), dziękuję Juzwa za pomoc :) Pozdrawiam. RG