kazka80 Napisano 7 Grudzień 2011 Napisano 7 Grudzień 2011 (edytowane) Panowie uzywając dielectric chce miec mozliwosc skalownia efektu blur w refleksjach i refrakcji, a odpalając opcje advanced mam stala zbyt mocna i chce ja zmniejszyc. Jak to zrobic. Prosba o pomoc!!!!! Edytowane 7 Grudzień 2011 przez kazka80
artzgodka Napisano 7 Grudzień 2011 Napisano 7 Grudzień 2011 niezależnie nie da rady a regulować możesz opcją Roughness im mniej tym też blur mniejszy - generalnie ten Node jest nie zatęgi
kazka80 Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Napisano 7 Grudzień 2011 a jaki nod jest alternatywny dla szkiel-wody????, czy lepiej klasycznie w surface editor??? dzięki
artzgodka Napisano 8 Grudzień 2011 Napisano 8 Grudzień 2011 Spróbuj czegoś takiego, często mi się sprawdza a liczy się znacznie szybciej niż Dielectric, oczywiście możesz jeszcze dodawać blur i inne bajerki z ustawień podstawowych surface lub przypiąć wszystko do wcześniej umieszczonego Standard Node i tam też dopieszczać powierzchnię[iM G] Uploaded with ImageShack.us[/img]
kazka80 Napisano 8 Grudzień 2011 Autor Napisano 8 Grudzień 2011 W ciągu dnia postaram sie testnąć coś. Dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi