kazka80 Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 (edited) Panowie uzywając dielectric chce miec mozliwosc skalownia efektu blur w refleksjach i refrakcji, a odpalając opcje advanced mam stala zbyt mocna i chce ja zmniejszyc. Jak to zrobic. Prosba o pomoc!!!!! Edited December 7, 2011 by kazka80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artzgodka Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 niezależnie nie da rady a regulować możesz opcją Roughness im mniej tym też blur mniejszy - generalnie ten Node jest nie zatęgi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazka80 Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 a jaki nod jest alternatywny dla szkiel-wody????, czy lepiej klasycznie w surface editor??? dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
artzgodka Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Spróbuj czegoś takiego, często mi się sprawdza a liczy się znacznie szybciej niż Dielectric, oczywiście możesz jeszcze dodawać blur i inne bajerki z ustawień podstawowych surface lub przypiąć wszystko do wcześniej umieszczonego Standard Node i tam też dopieszczać powierzchnię[iM G] Uploaded with ImageShack.us[/img] Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazka80 Posted December 8, 2011 Author Share Posted December 8, 2011 W ciągu dnia postaram sie testnąć coś. Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts