Bohomaz Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 (edytowane) Witam, taka mała wizka wystawowej sypialni na potrzeby portfolio ;) Krytyka i komentarze bardzo mile widziane. Edytowane 13 Grudzień 2011 przez Bohomaz
IronMacko Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 To zacznę od pytania/krytyki: jaki zawias zastosowałeś w szafce, że tak ładnie jest pół/otwarta?
Bohomaz Napisano 13 Grudzień 2011 Autor Napisano 13 Grudzień 2011 Nie wiem jak on się nazywa, chyba suwany. W szafce jest taki cylinderek z dziurką obracający się dookoła własnej osi a przez dziurkę przechodzi pręcik który jest przymocowany do drzwiczek takim najprostszym zawiasem którym umożliwia mu taki ruch wahadłowy. Ale żeś mnie zagiął tym pytaniem, ich się już nawet chyba nie produkuje bo szukam i nie mogę znaleźć ale pamiętam, że miałem taki w komodzie.
IronMacko Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 No wszystko fajnie, ale nie masz tego na rysunku..., jak dla mnie masz "zawias" tylko w dolnej krawędzi szafki i dlatego tak mnie on ciekawi bo ja takiego rozwiązania nie znam...
Bohomaz Napisano 13 Grudzień 2011 Autor Napisano 13 Grudzień 2011 Jest z lewej w dolnej części szafki. Ale może powinien być w górnej części ?
IronMacko Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 powinien być u góry i dodatkowo ten zawias ma tylko dwie pozycje: zamknięte/otwarte... nie da rady żeby ta szafka była tak w połowie otwarta...
Bohomaz Napisano 13 Grudzień 2011 Autor Napisano 13 Grudzień 2011 Nie pisz mi takich rzeczy skoro znam go z doświadczenia, w cylindrze jest guma czy cuś i stawia opór, po latach jak się wyrobiło to były tylko dwie pozycje ale wcześniej można było zostawić trochę mniej otwarte ;)
c4rl0s Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 całkiem pprawne kompozycja taka troche na odp.... ale może być no i chyba jest gdzieś włączona lampa na owaday ta ultrafoletowa :
Bohomaz Napisano 13 Grudzień 2011 Autor Napisano 13 Grudzień 2011 Dzięki, lampa na owady to podstawa ;)
lukjaw Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Ale macie problemy... są takie systemy, montowane na górze szafek, montowane na dole szafek, różne. Tutaj zapewne mamy do czynienia z tym montowanym na dole, z cylindrem obracającym się wokoło własnej osi tak jak pisze Bohomas. Mam barek z takim zamykaniem, i można ustawić front w dowolnej pozycji/nachyleniu. Pozdro.
Koszulkowiec Napisano 18 Grudzień 2011 Napisano 18 Grudzień 2011 Dla mnie wizka jest oke :) Osobiście nie chciałbym takiego łóżka ... przeraża mnie wizja uderzenia głową w ten drewniany zagłówek ... a podczas "zabaw łóżkowych" często zapomina się o takich drobiazgach :D i guz gotowy :D
Bohomaz Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 Dzięki, po prostu bzykałbyś się w kasku ;)
Rekomendowane odpowiedzi