Nuichi Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Witam, Prosiłbym o radę w jaki sposób wymodelować postaci z anime włosy. Chodzi mi o to, żeby na renderingu wyglądały jako jeden mesh, a na wietrze rozwiewały się. Z góry dziękuję za wszelką pomoc ;) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shogun 3D Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Przyjrzyj się jak się zachowują włosy w FF XIII Advent Children. Szczególnie zwróć uwagę na fryzurę Clouda, głównego bohatera. W maxie za podatność włosów na odkształcanie fryzu i jego powrotu do pierwotnego kształtu odpowiada parametr stiffness, o ile pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nuichi Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 Udało mi się mniej więcej osiągnąć zamierzony efekt. Jeszcze tylko pytanie do tego mam. Jak zrobić ten specular znany ze wszystkich anime? A oto render tych włosów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts