Napisano 18 Grudzień 201113 l Hej. Moje dwie, szybkie( jedyne ) sceny zrobione w Blenderze, Cycles Render [ATTACH=CONFIG]83541[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]83542[/ATTACH]
Napisano 21 Grudzień 201113 l Podłoga ma jak na mój gust zbyt nasycony fioletowy kolor i dlatego tak barwi otoczenie. Zamiast loga Blendera wrzuciłabym cokolwiek innego - jeśli to poczekalnia w przychodni to jakiś rysunek anatomiczny, korytarz szkolny - prosty rysunek dziecięcy, jeśli gdzieś indziej to widoczek. Na drugiej wizce trudno stwierdzić czy z tyłu na ścianie znajdują się okna czy raczej są to ekrany - zaburzona perspektywa otoczenia i zbyt ciemne względem wnętrza.
Napisano 17 Styczeń 201213 l Cześć, Odświeżam temat. @jarusm: moim zdaniem ogólnie zbyt duża saturacja. W pierwszym renderze obraz za oknem wygląda jakby był do niego przyklejony, a na drugim też nie jest przekonywujący i horyzont chyba za wysoko. a ja wrzucam swoją ostatnią wypocinkę made for fun&test :) Scena jeszcze nie jest skończona, ale akurat dziś po nocy blender wypluł mi coś takiego + 3 kliki w gimpie mało realizmu :/ - Pomoże ktoś w tym temacie? pozdr. A_J
Napisano 17 Styczeń 201213 l Autor Dzieki, Blendera znam tak sobie, znaczy slabo. Zrobilem takie toto na szybko, by moc samemu sprawdzic Cycles i jestem mile zaskoczony. Spodziewalem sie ... a tu mile zakoczenie i ... wszystko za free, to jakies nieludzkie by nie musiec placic...za subskrypcje. Postanawiam bardziej zapoznac z Blenderem sie. Buzka