Napisano 27 Grudzień 201113 l Witam Stworzyłem scenę 3d wnętrza i próbuje ją oświetlić, wiem że mój problem jest zdecydowanie noobowy, ale działam pod pewną presją czasu(uczelnia) i nie wiem czemu jak tworzę światła template np bulb 100 W i renderuje światło jest bardzo słabe. Cała scena jest prawidłowo wymodelowana w skali rzeczywistej. Czy może mi ktoś pomóc to prosto ustawić? Załączam efekt
Napisano 27 Grudzień 201113 l Przydało by się żebyś podał w czym renderujesz. Ale pewnie musisz pobawić się exposure control
Napisano 27 Grudzień 201113 l Czyli exposure control. Wejdz w environment and effects (8 na klawiaturze), ustaw mr photographic exposure control i wybierz sobie jakis preset. Pozdrawiam
Napisano 27 Grudzień 201113 l Autor Jeszcze jakbyś mi mógł poradzić. Okna wystarczy zrobić materiałem szkła czy żeby renderer zrozumiał trzeba coś jeszcze zrobić?
Napisano 27 Grudzień 201113 l Nie no - materiał powinien wystarczyć. Spokojnie mozesz template jakiegoś użyć z Arch&Design na przyklad
Napisano 27 Grudzień 201113 l Autor Pamiętałem że w starszych była jakaś przekminka nad tym. Udało się, teraz tylko muszę wyregulować żeby się światło rozproszyło