Heha Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Pobrałem sample do 3dsmax'a ale kompletnie nie wiem co z tym zrobić... :D Czy to są pliki typu psd gdzie będe mógł po wczytaniu modyfikować jakiś wzór? Są tam(to obraz płyty) pliki filmowe, avi, których raczej wykorzystać do tworzenia się nie da(ale możliwe że o czymś nie wiem), są też pliki .max, które wczytało mi do programu, ale nie wiem całkowicie jak tam się poruszać i jak to wykorzystać. Znacie może jakieś dobre poradniki do tego programu(nie musicie więc wyjaśniać co to te sample jeśli w owych poradnikach było by to wyjaśnione :) . Jak zacząć? Może pamiętacie jak zaczynaliście, co wam najbardziej pomogło w zaznajomieniu z tematem? Za każdą wypowiedź będę BARDZO wdzięczny. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiszlak Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Jak zacząć ? to zależy co chcesz robić : ) jeżeli modelowanie to polecam http://www.digitaltutors.com/11/training.php?pid=374&autoplay=1 a jeżeli jeszcze nie wiesz to najlepiej kupić książkę "3d's max ćwiczenia praktyczne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Ale co to są za sample? Ze strony Autodesku? No więc w menu Help maxa masz opcje Tutorials. To jest pakiet tutoriali uczących wszystkiego od postaw, a te sample są właśnie w nich wykorzystywane. Jak będziesz przerabiał te tutoriale po kolei, to tam wszystko jest opisane. Kiedy co wczytać, gdzie i td... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi