arturskoczek Napisano 2 Styczeń 2012 Napisano 2 Styczeń 2012 (edytowane) Witam serdecznie, Oto nad czym ostatnio pracuję - małe mieszkanie na poddaszu kamienicy. max2009, v-ray Aktualne rendery: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam, bardzo chętnie wysłucham uwag :) Edytowane 2 Styczeń 2012 przez arturskoczek
incorect Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 Wygląda bardzo ciekawie :) Możesz zdradzić czym świecisz ?
artur03 Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 Bardzo fajnie rendery, szczególnie pierwsze ujęcie podoba mi się najbardziej. Efekt kropel na szybie też wyszedł całkiem ciekawie, możesz zdradzić jak robiony?
arturskoczek Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Napisano 3 Styczeń 2012 incorect dziękuję, świecone z zewnątrz v-ray sky z ręcznie ustawionymi parametrami (brak v-ray sun w scenie) + sporo v-ray ies w środku. Chodzilo mi o taki szary dzień jakich ostatnio wiele. Nie chciałem robić kolejnej wizualizacji ze słońcem wpadającym przez okna :) aczkolwiek i takie coś w tej scenie planuje. artur03 również dziękuje :) dwa ujęcia mniej się podobające były renderowane trochę wcześniej - przed pojawieniem się sporej liczby obiektów - ale całość i tak wymaga dopracowania jeszcze bo widzę sporo elementów do poprawy. Jeśli chodzi o krople - to nic skomplikowanego - tekstura bump na zewnętrzną szybę i pobawienie się tilingiem, blurem oraz wartością bump.
arturskoczek Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Napisano 3 Styczeń 2012 Posiedziałem trochę nad materiałem kanapy: Uploaded with ImageShack.us
arturskoczek Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Napisano 3 Styczeń 2012 trochę detali - praca nad shaderami, ale jeszcze widzę potrzebę poprawek... Uploaded with ImageShack.us
lukasjogabonito Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 Drewienko ładnie wyszło...co do kanapy to nienaturalne te fałdy jak by z papieru była
makbol Napisano 4 Styczeń 2012 Napisano 4 Styczeń 2012 Na półce jest nieco pusto i można by się szarpnąć na odrobinę bardziej interesujący widok z za okien.
arturskoczek Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Napisano 14 Styczeń 2012 po małej przerwie, jedziemy dalej: - zmieniony koncept kuchni, małe poprawki tu i ówdzie, dodane liście na balkonie (tutaj niewidoczne ale są :) ) - poprawione szkło, materiały itd. - test nowych świateł w kuchni Uploaded with ImageShack.us
incorect Napisano 14 Styczeń 2012 Napisano 14 Styczeń 2012 Szczerze powiem, że bardziej podobał mi się poprzedni koncept :) Ale i tak wygląda to bardzo fajnie.
arturskoczek Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Napisano 14 Styczeń 2012 korzystając z tego że mialem inne zajęcie wyrenderowałem jedno z ujęć, tak na tą chwilę to wygląda. render prosto z max'a. Incorect dzięki ;) wiem że może faktycznie tamta była jako sama kuchnia atrakcyjniejsza, ale wg mnie w połączeniu z całością mieszkania ta wygląda lepiej. Zresztą efekt poniżej. Uploaded with ImageShack.us
arturskoczek Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Napisano 18 Styczeń 2012 jedziemy dalej, test innej wersji oświetlenia. W finalu mam zamiar zawrzeć światło dzienne (pochmurny oraz pogodny dzień) oraz zachód słońca (ten tutaj miał takim być) oraz wyłącznie przy sztucznym oświetleniu (nocne). Uploaded with ImageShack.us
incorect Napisano 18 Styczeń 2012 Napisano 18 Styczeń 2012 No bardzo fajnie to już wygląda. :) Czekam na następny up.
Rekomendowane odpowiedzi