Napisano 4 Styczeń 201213 l Witam zamieszczam swój drugi samochód :). Mam nadzieje, że tym razem wyszło lepiej :). Mam ogólnie problem, z szybą (jest ciemno jak w d... wiadomo u kogo :), chociaż, że dałem VrayLight w postaci plane na szybę. Może to wina materiałów. ?? ) oraz z przerwami na masce i na drzwiach, powinny być dziury a render je z jakiegoś powodu zakleja :(. Prosiłbym o pomoc i o miłą krytykę :)
Napisano 4 Styczeń 201213 l A szyba ma grubość? Szpary są za wąskie a słaby AA nie pomaga w ich odczytaniu
Napisano 4 Styczeń 201213 l Pokaż siatkę bo ja tu widzę więcej błędów. Jeżeli w środku jest ciemno to wina materiału szyby.
Napisano 4 Styczeń 201213 l Autor Materiał szyby to po prostu "Refraction" (przezroczystość) na kolor biały subdivs na "50" "Reflection" (odbicia) kolor prawie czarny i to wszystko, nic innego nie zmieniałem a grubość szyby to zwykły plane. Co do siatki to nie mówię, że jest idealnie bo nadal robię błędy. Później wstawię ustawienia Vraya, Świateł i Kamery
Napisano 4 Styczeń 201213 l Szyba musi mieć jakąś grubość aby dawała poprawne refleksy. Sprawdź też w materiale czy nie masz fog color na jakiś czarny.
Napisano 4 Styczeń 201213 l Autor Hmm warto wiedzieć, wcześniej zawsze dawałem plane na szybę :). Cholera a tak się starałem, żeby wyszło zajebiście, a takie pytanie co to są te "subdivs" m Materiałach i Światłach ?? czy im większa ilość to lepsza jakość ?? zazwyczaj daje od 8 do 50, 50 daje na jakieś materiały odbicia itp itp Wstawiam ustawienia vraya oraz świateł, wszystkie światła posiada takie same ustawienia, oraz rozmieszczenie świateł. Mam też pytanie odnośnie zakładki "Render Elements" widziałem w różnych tutkach, że tam ludzie wstawiają jakieś ustawienia a ja szczerze mówiąc nie wiem do czego służą te ustawienia :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/83074fe35be4d367.html Edytowane 5 Styczeń 201213 l przez nemek