Eden-3d Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 witam w nowym roku , prosta wizka którą ostanio zrobilem
Camel Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 jabłka wyrażnie widać że są instance. światło nudne. zastosuj camera correction. ogólnie bardzo ładnie ale szału nie ma. 5 :)
bolitic Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 Fajne, rzeczywiście korekcja kamery by się przydała (to Ty w światowej masterowni wizulaizacji pracujesz o takim standardzie zapominasz? Shame on you ;) ) Brak smooth'a na kloszu od lampy no i sama lampa chyba tak na mega szybko tam wrzucona bo materiał ten sam na całej długości, co oczywiście mogło być zamierzone, ale i tak nie wygląda ;) Dywanik super, ale tak trochę widać że mapowany z góry plane'em bo się rozjeżdża na krańcach. To i tak pierdoły i jest bardzo fajnie! Pozdro
Eden-3d Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 dzieki panowie za opinie,vizkami juz dawno sie nie zajmowalem,chce do nich powrócić, zapomnialem napisac ze renderowane w octanie
Camel Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 No proszę, octane. na jakiej karcie i ile GB na pokładzie? Ile w sumie pamięci GPU brała ta kuchnia?:)
Eden-3d Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 karta to gtx 570, 1280mb ,a kuchnia zjadla ok 300mb
Camel Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 Rajciu, bardzo fajnie. Muszę potestować na swojej z 896mb :) Zrobiłeś to z pluginem eksportującym do Octane? Ile czasu Ci poszło na 570?
Eden-3d Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 tak,, czas renderu to jakies 20min, na najslabszym silniku directlight,jak bede mial czas to spróbuje na pmc policzyc, ale to może sie wydluzyc do 10 godzin wtedy
GramiYoe Napisano 13 Styczeń 2012 Napisano 13 Styczeń 2012 No ale wyglądać będzie lepiej... :) Puść na nockę i rano musi być miodzio ;) W pierwszej chwili w ogóle nie pomyślałem, że to Octane..... Co do camera correction to w Octane chyba nie ma jeszcze takiej opcji??? Trzeba ręcznie kombinować a to nie łatwe.... Generalnie spoko czekam na wersje path tracing albo PMC. PS. Nie mam teraz kompa na którym mógłbym Octane zapuścić więc dawno się nie bawiłem.... ;( ma już opcje świecenia hdri + sun???
Sjon Napisano 13 Styczeń 2012 Napisano 13 Styczeń 2012 Bardzo ładnie. Czasy renderów mi się podobają tym bardziej:). Tylko ta karta z jeden giga to może nie wystarczyć do puszczenia wersji A4 do druku:/.
Eden-3d Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Napisano 14 Styczeń 2012 witam, dzieki za opinie :) ,Grami co do camera correction w octanie nie ma ,no chyba ,ze moze bedzie w tym nowym pluginie pod maxa ,a hdri + sun w tej chwili nic mi o tym nie wiadomo. Sjon jak scena nie ma duzo poly to starczy bez problemu
Sjon Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 Tak się pytam bo nigdy na większej scenie jak Twoja nie testowałem. Moje testy były w pustym studiu np. model myszki do komputera. Przy 3500pix wciągał chyba 700 czy 800 mega jeden obiekt :). Rozdzielczość drastycznie podnosiła pamięć.
Eden-3d Napisano 15 Styczeń 2012 Autor Napisano 15 Styczeń 2012 no tak napisalem ci odpowiedz a, zapomnialem ze ja mam 2 karty jedna wyswietla minitory i cala reszte ,a druga liczy render wtedy tej pamieci zjadane jest duzo mniej pozdro
Rekomendowane odpowiedzi