Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wizualizacje

Featured Replies

Napisano

Witam ludzie ;)

Tak sobie siedzę i przeglądam działy silver, gold gallery, architektura... i nie mogę wyjść z podziwu :)

Jesteście szaleni :D

To "nie jest normalne" robić takie wizualizacje, że aż tzw kopara opada.

Od dłuższego czasu codziennie dłubie w max-ie po parę godzin jakieś scenki i za cholerę nie mogę ogarnąć w jaki sposób, aby troszkę zbliżyć się do waszego poziomu.

Staram się zachować wszystkie proporcje, wielkości w obiektach, unikam ostrych krawędzi, używam adekwatnych do modelu materiałów, kombinuje ze światłami, z ustawieniami kamery i silnika renderującego i ... i nic z tego :D

Zawsze ten sam efekt - niesatysfakcjonujący :/

Po przeczytaniu kilku-nastu tematów doszedłem do wniosku (jeśli dobrze zrozumiałem), że nie rzadko renderuje się scenę po obiektach, np. najpierw obiekt1, potem obiekt2 itd po czym wszystko łączy się podczas postprodukcji w PS, tak?

Uchylcie rąbka tajemnicy :) jakieś "złote porady"

Chyle ku wam czoła ;)

Pozdro

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wszystko to tak zwane "dupogodziny" wysiedziane przed kompem. Z renderowaniem pojedynczych obiektów nie spotkałem się ale postprodukcja jest bardzo ważna.

p.s. raczej nie zaliczam się do tych o których piszesz ;) ale trochę czasu w tym temacie siedzę

Napisano

Złota porada: wytrwałośc, otwarty umysł, ciekawość, poświęcenie, a po jakimś czasie nawet nie zauważysz, jak dobrze zaczną wyglądać Twoje prace.

Z praktycznych porad to musisz zgłębić podstawy fotografii jak ekspozycja, kompozycja, oświetlenie studyjne itp.

Napisano

Podstawa podstaw: nauczyć sie angielskiego i zagnieździć sie na zagranicznych forach, gdzie nawet polacy 'po angielsku' są dla siebie mili.

Napisano
  • Autor
Witam ludzie ;)

Po przeczytaniu kilku-nastu tematów doszedłem do wniosku (jeśli dobrze zrozumiałem), że nie rzadko renderuje się scenę po obiektach, np. najpierw obiekt1, potem obiekt2 itd po czym wszystko łączy się podczas postprodukcji w PS, tak?

OK, już wiem o co chodzi :)

Wzbogaciłem sie o wiedzę, że oprócz finalnego rendera warto także wyrenderować AO i ZDepth.

Ale tu pojawiają sie kolejne problemy... nie wiem dlaczego ale AO w vray nie chce mi sie zrobić tak jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=axLDXfGz2ZQ

na miom renderze wszystko jest czarne :/

są jeszcze jakieś inne ważne rendery służące do zeobienia kolejnej warstwy w PS?

ps. na razie dotarłem do takiego rodzaju realności - jeśli tak to można nazwać ;)

kuchnia2p.th.jpg

Pozdro

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.