martix69 Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Witam, od jakiegoś czasu dłubie sobie kolejny pjazd. Tym razem trafiło na Lamborghini Reventon. Wspomagałem sie tez modelem Kuki26, który był naprawdę pomocny w niektórych miejscach przez co może być podobny, ale mam nadzieje ze to nic złego:) Model tworzony w 3dmax, jest jeszcze kilka rzeczy które wymagają poprawki. Mam nadzieje ze uda mi sie skończyć model, a bywa z tym różnie :). Miłego oglądania i może komuś sie spodoba, może ktoś coś doradzi. Oto co udało mi się na dzień dzisiejszy wykonać: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam
Berger Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Patrząc na 4 obrazek mam wrażenie, że za dużo patrzysz na printy, a za mało na zdjęcia ;) Rzuty do tego wozu miały właśnie takie śmieszne nadkola z tyłu i nie były najdokładniejsze.
martix69 Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Napisano 12 Styczeń 2012 Tylne nadkola jak i dyfuzor beda jeszcze raz analizowane i poprawiane, ale w sumie masz racje bo nie przyglądnąłem sie dość dokładnie nadkolom :)
JakóbM Napisano 13 Styczeń 2012 Napisano 13 Styczeń 2012 A siateczki pokażesz ? W ramach podpowiedzi dla mniej doświadczonych .. Pozdrawiam Kuba
martix69 Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Napisano 13 Styczeń 2012 Proszę Cie bardzo, oto i siatki Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odsyłam też do wątku Kuki26, bo sam wzorowałem sie na Jego siatkach. Pomocne też napewno będą materiały z tej stronki http://www.smcars.net/forums/wip-critique-3d-advanced/31803-lamborghini-reventon.html Pozdrawiam
martix69 Napisano 25 Styczeń 2012 Autor Napisano 25 Styczeń 2012 Mały up, nie ma tego za duzo bo i czasu mam mało, ale jak moge to poprawiam co mogę. Poprawione tylne nadkola, delikatnie przedni zderzak no i teraz walcze z felga. Sam chyba sobie roboty dołozyłem bo nie zrobiłem sobie wczesniej wycięcia w feldze i teraz jest z tym problem :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Kuki26 Napisano 28 Styczeń 2012 Napisano 28 Styczeń 2012 Masz za wysoką maskę i źle rozłożoną kratkę w kształcie plastra miodu w przednich lampach, felgi powinny mieć rowek w środku a tylne mocno zapadnięte do środka. Jak obniżysz maskę z tym dzióbkiem na przodzie to nie będzie Ci falować przy światłach. Pozdrawiam :)
martix69 Napisano 28 Styczeń 2012 Autor Napisano 28 Styczeń 2012 Z maska się pokombinuje, falowanie jest chyba też spowodowane tym ze mam chmfera :) a co do felg, hmm jak pisałem chyba sam sie wkopałem z tym bo nie uwzględniłem wcześniej tego w siatce a teraz wychodzą krzaki :D a tylna felga jest tylko skopiowana zeby nie było pusto. sitka w lampie wiem ze jest do wymiany, ale nie chce mi sie na razie więc nie zmieniam, tylna lampę muszę chyba i tak zrobić od nowa. Dzięki za porady. Pozdrawiam.
Kuki26 Napisano 28 Styczeń 2012 Napisano 28 Styczeń 2012 Z ta kratką sam miałem spory problem bo na fotkach wygląda inaczej a jak się robi to farmazony wychodzą, policzyłem ilość oczek ale nie da się tego tak dopasować żeby lekko nie zniekształcić tych sześciokątów. Może się wydawać że przy felgach wystarczy przerobić siatkę, ale to się tak rozciąga że ciężko to ogarnąć, lepiej środek modelować od nowa.
martix69 Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Napisano 29 Styczeń 2012 z felga troche powalczyłem, udało sie to zrobic ale nie mam przekonania do tego i chyba zrobie to jeszcze raz. Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam
Kuki26 Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 (edytowane) Środek za bardzo płaski, i zaokrąglij te skrzydełka na załamaniach no i oczywiście śrubki na nich. Edytowane 30 Styczeń 2012 przez Kuki26
Rekomendowane odpowiedzi