Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tak jak w temacie, może ktoś mi powiedzieć jak dokladnioe wyglada spraw z polygonami w zbrushu ? Może ktoś mi podać które brushe są profesjonalne ( do każdej roboty )

i najważniejsze, jak wygladzać w zbrushu , chodzi mi dokladnie o takie coś że robie np. twarz i robie jakies zgrubienia na czole innym brushem i chce go wysmoothować ale nie wiem jak oO , z góry dziękuje.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

NIe ma profesjonalnych brushy,są profesjonalne ręce;)

Wygładzasz smooth brushem,jest kilka wersji do wyboru.Żeby użyć wciskasz i przytrzymujesz SHIFT.

Napisano
  • Autor

k, rozumiem dzieki za info :D.

Kolejne pytanie z seri " o co tutaj do *** nędzy chodzi ? "

Jak czy da się jakoś zmieniać perspektywe tak jak to miało miejsce w 3ds maxie ?? czy zostają mi tylko ctrl - oddalanie , alt - przesuwanie, i rotacja ?

Napisano

U góry w menu Draw masz opcje różne perspektywy.Włączasz "P".Obejrzyj jakis tutorial;)

Napisano
  • Autor

ogladam mase tutoriali, ale nie ma moge znaleść takiego porządnego.... juz myśle nawet o wzięciu lekcji zbrusha aby skumać.

Czy brushe działają na zasadzie nakładania kolejnych warstw? coś jak w rzeźbie kolejne elementy gliny czy może one tylko uwypuklają istniejącą siatkę ??

Napisano

Wciśnij Shift+F bodajże to zobaczysz co robią z siatką.W wersji 4R2 masz jeszcze Dynamesh do rzeźbienia bez myślenia o siatce.