Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Chciałem dać do oceny ciężarówkę DAF.

Robiłem ją jeden dzień.

Proszę o opinię :)[ATTACH=CONFIG]84064[/ATTACH]

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No całkiem ciekawie wygląda, delikatnie krzywa chyba przy drzwiach kabina.

Poza tym ładnie się prezentuje, chociaż mogłobybyć ciut jaśniej i ciekawsze studio.

To chyba Twoja wizja, albo spory tunning chyba nie widziałem takiej na drodze co nie zmienia faktu, że chętnie bym zobaczył nawet na takich oponkach i felgach :)

Pzdr.

illusion

Napisano
Nigdy nie widziałem takiego Dafa...

Gdyby nie napis na masce to bym sie nigdy nie domyślił, że to DAF, prędzej jakiś starszy MAN wywrotka.

Napisano
  • Autor

Jakby co to korzystałem z blueprintów :)

Przód dodaję w załączniku.

Napisano

Ten "daf" jest bardziej podobny do chińskich wynalazków niż do tych holenderskich ciężarówek.

Napisano

No to chyba troszkę uprościłeś kabinę, więc może niech lepiej zostanie jako prototyp :)

Jak dla mnie jest ok, połączenie starego z nowym się udało.

pzdr.

illusion

Napisano

Hej

Poproszę o więcej takich DAF`ów, szczególnie na naszych drogach :) Ciekawy model, wszystko w jeden dzień, ładnie musiałeś przysiąść, tak czy mać i do przodu.

Pozdrawiam.

Napisano

To jakiś bardzo stary DAF jest, o ile to w ogóle DAF. Wygląd nieco sugeruje serie 95, ale szczegóły się różnią.

Natomiast mogę polecić blueprinty ogólnie dostępne na stronie DAFa, w zakładce nazywanej w deseń "materiały dla zabudowców". Kiedy przeglądałem ich stronę, były tylko modele serii z literami z przodu, cyfry dalej, np. XF95, natomiast ja potrzebowałem printa serii, gdzie numer był pierwszy, konkretnie 85CF. Napisałem maila i dostałem w dużym rozmiarze, dobry rysunek.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności