szymel28 Napisano 18 Styczeń 2012 Napisano 18 Styczeń 2012 Witam Chciałem dać do oceny ciężarówkę DAF. Robiłem ją jeden dzień. Proszę o opinię :)[ATTACH=CONFIG]84064[/ATTACH]
illusion Napisano 18 Styczeń 2012 Napisano 18 Styczeń 2012 No całkiem ciekawie wygląda, delikatnie krzywa chyba przy drzwiach kabina. Poza tym ładnie się prezentuje, chociaż mogłobybyć ciut jaśniej i ciekawsze studio. To chyba Twoja wizja, albo spory tunning chyba nie widziałem takiej na drodze co nie zmienia faktu, że chętnie bym zobaczył nawet na takich oponkach i felgach :) Pzdr. illusion
gnacik Napisano 18 Styczeń 2012 Napisano 18 Styczeń 2012 Nigdy nie widziałem takiego Dafa... Gdyby nie napis na masce to bym sie nigdy nie domyślił, że to DAF, prędzej jakiś starszy MAN wywrotka.
szymel28 Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Napisano 18 Styczeń 2012 Jakby co to korzystałem z blueprintów :) Przód dodaję w załączniku.
D.ev Napisano 18 Styczeń 2012 Napisano 18 Styczeń 2012 Ten "daf" jest bardziej podobny do chińskich wynalazków niż do tych holenderskich ciężarówek.
illusion Napisano 18 Styczeń 2012 Napisano 18 Styczeń 2012 No to chyba troszkę uprościłeś kabinę, więc może niech lepiej zostanie jako prototyp :) Jak dla mnie jest ok, połączenie starego z nowym się udało. pzdr. illusion
Lowcst Napisano 20 Styczeń 2012 Napisano 20 Styczeń 2012 Hej Poproszę o więcej takich DAF`ów, szczególnie na naszych drogach :) Ciekawy model, wszystko w jeden dzień, ładnie musiałeś przysiąść, tak czy mać i do przodu. Pozdrawiam.
luka080 Napisano 26 Styczeń 2012 Napisano 26 Styczeń 2012 To jakiś bardzo stary DAF jest, o ile to w ogóle DAF. Wygląd nieco sugeruje serie 95, ale szczegóły się różnią. Natomiast mogę polecić blueprinty ogólnie dostępne na stronie DAFa, w zakładce nazywanej w deseń "materiały dla zabudowców". Kiedy przeglądałem ich stronę, były tylko modele serii z literami z przodu, cyfry dalej, np. XF95, natomiast ja potrzebowałem printa serii, gdzie numer był pierwszy, konkretnie 85CF. Napisałem maila i dostałem w dużym rozmiarze, dobry rysunek.
Rekomendowane odpowiedzi