Skocz do zawartości

podnoszony most - reactor

Gość kamson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z reactorem, a konkretnie z podnoszonym mostem - wszystko się rozpada w sekundzie. Nie wiem czy jest to kwestia złego doboru mas czy innych ustawień.

Chciałbym aby łańcuch, nawijał się na wał i tym samym podnosił most.

Na screenach zamieściłem ustawienia

most.jpg

ogniwa.jpg

wal.jpg

podstawa.jpg

Proszę o pomoc

Edytowane przez kamson

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hooch dzięki za odpowiedź. Wywaliłem shella rozsunąłem oczka łańcucha, ale z tymi podporami to nie wiem - przecież są nieruchome :P. oczka rozsypują się dużo przed rozpoczęciem "nawijania łańcucha na wał" tzn już na samym początku, od kopa wszystko idzie w pył :(.

Poza tym poradziłem sobie z tą animacją bez użycia reactora (puściłem łańcuch po ścieżce i animowałem ręcznie). Mimo to zastanawiam się dlaczego nie udaje mi się tego zrobić w reactorze, jak dobierać te masy ( to są kilogramy czy gramy ?).

To może być kwestia skali albo bounding boxów łańcucha. Sprawdź, czy się nie przenikają przed symulacją. Jeśli ich parametry są nieodpowiednie, to będą się rozsypywać. Spróbuj może zrobic to inaczej, tzn za pomocą reactor rope, ale wówczas łańcuch będzie musiał być przymocowany do "linki prewodniej", której potem możesz nadać niewidzialny materiał.