Gość kamson Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 (edytowane) Witam, Mam problem z reactorem, a konkretnie z podnoszonym mostem - wszystko się rozpada w sekundzie. Nie wiem czy jest to kwestia złego doboru mas czy innych ustawień. Chciałbym aby łańcuch, nawijał się na wał i tym samym podnosił most. Na screenach zamieściłem ustawienia Proszę o pomoc Edytowane 18 Styczeń 2012 przez kamson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hooch Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Może spróbów wywalić "Shell" i zrobić podpory nieruchome. Może też trzeba by rozsunąć trochę te oczka łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamson Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Hooch dzięki za odpowiedź. Wywaliłem shella rozsunąłem oczka łańcucha, ale z tymi podporami to nie wiem - przecież są nieruchome :P. oczka rozsypują się dużo przed rozpoczęciem "nawijania łańcucha na wał" tzn już na samym początku, od kopa wszystko idzie w pył :(. Poza tym poradziłem sobie z tą animacją bez użycia reactora (puściłem łańcuch po ścieżce i animowałem ręcznie). Mimo to zastanawiam się dlaczego nie udaje mi się tego zrobić w reactorze, jak dobierać te masy ( to są kilogramy czy gramy ?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 To może być kwestia skali albo bounding boxów łańcucha. Sprawdź, czy się nie przenikają przed symulacją. Jeśli ich parametry są nieodpowiednie, to będą się rozsypywać. Spróbuj może zrobic to inaczej, tzn za pomocą reactor rope, ale wówczas łańcuch będzie musiał być przymocowany do "linki prewodniej", której potem możesz nadać niewidzialny materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi