Winkiel Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Mam pytanie do kolegów Architektów, Jaka powinna być wysokość recepcji hotelowej. Próbowałem wygooglać tą informację ale jakoś nie mogę znaleźć żadnego źródła. Wydaje mi się że 300cm ale chodzą głosy że minimum 330 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Minimum 300, to z przepisów (pomieszczenie do pracy i innych celów, w których nie występują czynniki uciążliwe lub szkodliwe dla zdrowia przeznaczone na stały lub czasowy pobyt dla więcej niz 4 osób) Rozporzadzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadac budynki i ich usytuowanie § 72. generalnie im więcej tym lepiej, bo bardziej reprezentatywna recepcja, ale bez przesady, wszystko zależy od ogólnej wielkości hotelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winkiel Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2012 Mały hotelik 30 pokoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winkiel Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2012 Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 26 Styczeń 2012 Share Napisano 26 Styczeń 2012 można zaniżyć zapewniając went-klime...ale tak jak napisał stormwind zajżyj do warunków...są dostępne np. na ronet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winkiel Napisano 14 Luty 2012 Autor Share Napisano 14 Luty 2012 W projekcie poszło 300 cm, teraz wszystko zależy od strażaka. Tak naprawdę zapis nie reguluje tego precyzyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi