Napisano 19 Styczeń 201213 l witam, postanowilem zrobic taki pokoik dzienny, jak na razie mam tyle. poradzcie co zmienic, przestawic, dodac ;) Edytowane 27 Styczeń 201213 l przez panek1989
Napisano 19 Styczeń 201213 l Autor a co dokladnie masz na mysli? ktore elementy? kanapa czy fotel powinny byc ok bo wymiary ze strony brane;)
Napisano 19 Styczeń 201213 l czyli ktos zaprojektowal kanape z oparciem na ktorym normalny czlowiek nie ma sie jak oprzec?
Napisano 19 Styczeń 201213 l Autor no tak, moze masz racje, mam glupie pytanie;) jak sprawdzic wymiar danej czesci modelu? np jak teraz spradzic wysokosc siedziska?
Napisano 19 Styczeń 201213 l Jak chcesz szybko sprawdzić wysokość postaw obok (mogą się nawet nachodzić) box i wyciągnij go aż dojdziesz do wysokości oparcia kanapy, potem w panelu modify będziesz miał wysokość. Dokładniejsza metoda to w widoku front lub left wybierz create/helpers/tape measure Edytowane 19 Styczeń 201213 l przez stormwind
Napisano 19 Styczeń 201213 l Autor no ta druga metoda;) bo z boxem na porownanie to wiem;) dziekowac. a ogolnie to racja byla, zle odczytalem wymiary;) teraz powinno byc lepiej
Napisano 27 Styczeń 201213 l Witam. Ogólnie scena wygląda w miarę w porządku, ale wnikając w szczegóły popraw: - obraz (narożniki ramy); - fotel i kanapa (miejsca łączenia ścian bocznych, a siedziska mają dziwny kształt, siedzisko bardziej bym zaokrąglił tj. góra); - listwa podłogowa (lewa strona, coś dziwnego się dzieje); - gazeta (za sztywny kształt, nadaj jej lekkości); - szyba pod stolikiem (za gruba, zmniejsz o połowę); - dywan (ma bardziej wygląd trawnika, trochę trzeba przyciąć). Nie wiem jakie masz refelki, albo na czym się wzorujesz, na razie jest ok. Dopracuj kilka szczegółów, może trochę popraw kolorystycznie i będzie super. Pozdrawiam, powodzenia.
Napisano 27 Styczeń 201213 l Autor przede wszystkim dzieki za konstruktywne porady., postaram sie poprawic wszystko co wymieniles. ogolnie refki z neta, ze zdjec glownie, i rzutow, co do kanapy, to wlasnie nad nia pracuje;) kombinuje jakby tu najlepiej wygladala, szyba troche pancerna wyszla;) poprawie;) a co do dywanu, chodzi ci o dlugosc czy gestosc wlosia?
Napisano 27 Styczeń 201213 l Raczej długość nie pasuje, patrząc na całą resztę długość włosia dywanu jest jakaś nieproporcjonalna ... dałbym krótszy, powinien bardziej podpasywać i wyglądać bardziej realnie. Zmierzasz w dobrym kierunku, dopracuj kilka detali w poszczególnych modelach(elementach sceny), a całość nabierze lepszego wyglądu. Pozdrawiam :)