panek1989 Napisano 19 Styczeń 2012 Napisano 19 Styczeń 2012 (edytowane) witam, postanowilem zrobic taki pokoik dzienny, jak na razie mam tyle. poradzcie co zmienic, przestawic, dodac ;) Edytowane 27 Styczeń 2012 przez panek1989
panek1989 Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Napisano 19 Styczeń 2012 a co dokladnie masz na mysli? ktore elementy? kanapa czy fotel powinny byc ok bo wymiary ze strony brane;)
mirach Napisano 19 Styczeń 2012 Napisano 19 Styczeń 2012 czyli ktos zaprojektowal kanape z oparciem na ktorym normalny czlowiek nie ma sie jak oprzec?
panek1989 Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Napisano 19 Styczeń 2012 no tak, moze masz racje, mam glupie pytanie;) jak sprawdzic wymiar danej czesci modelu? np jak teraz spradzic wysokosc siedziska?
stormwind Napisano 19 Styczeń 2012 Napisano 19 Styczeń 2012 (edytowane) Jak chcesz szybko sprawdzić wysokość postaw obok (mogą się nawet nachodzić) box i wyciągnij go aż dojdziesz do wysokości oparcia kanapy, potem w panelu modify będziesz miał wysokość. Dokładniejsza metoda to w widoku front lub left wybierz create/helpers/tape measure Edytowane 19 Styczeń 2012 przez stormwind 1
panek1989 Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Napisano 19 Styczeń 2012 no ta druga metoda;) bo z boxem na porownanie to wiem;) dziekowac. a ogolnie to racja byla, zle odczytalem wymiary;) teraz powinno byc lepiej
Lowcst Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Witam. Ogólnie scena wygląda w miarę w porządku, ale wnikając w szczegóły popraw: - obraz (narożniki ramy); - fotel i kanapa (miejsca łączenia ścian bocznych, a siedziska mają dziwny kształt, siedzisko bardziej bym zaokrąglił tj. góra); - listwa podłogowa (lewa strona, coś dziwnego się dzieje); - gazeta (za sztywny kształt, nadaj jej lekkości); - szyba pod stolikiem (za gruba, zmniejsz o połowę); - dywan (ma bardziej wygląd trawnika, trochę trzeba przyciąć). Nie wiem jakie masz refelki, albo na czym się wzorujesz, na razie jest ok. Dopracuj kilka szczegółów, może trochę popraw kolorystycznie i będzie super. Pozdrawiam, powodzenia. 1
panek1989 Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Napisano 27 Styczeń 2012 przede wszystkim dzieki za konstruktywne porady., postaram sie poprawic wszystko co wymieniles. ogolnie refki z neta, ze zdjec glownie, i rzutow, co do kanapy, to wlasnie nad nia pracuje;) kombinuje jakby tu najlepiej wygladala, szyba troche pancerna wyszla;) poprawie;) a co do dywanu, chodzi ci o dlugosc czy gestosc wlosia?
Lowcst Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Raczej długość nie pasuje, patrząc na całą resztę długość włosia dywanu jest jakaś nieproporcjonalna ... dałbym krótszy, powinien bardziej podpasywać i wyglądać bardziej realnie. Zmierzasz w dobrym kierunku, dopracuj kilka detali w poszczególnych modelach(elementach sceny), a całość nabierze lepszego wyglądu. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi