Napisano 13 Lipiec 200420 l Jestem początkowym użytkownikiem programu 3ds max. Mam takie pytanko? Modeluję samochód, wyszedłem z sześcianu i konwertowałem go na editable poly. Mój samochód wygląda jak z plasteliny. Cały jest pognieciony. Chodzi mi o to czy może mam jakieś złe ustawienia smooth\'a lub gdzieś indziej? Czy poprostu cały problem polega na tym, że każdy wierzchołek siatki muszę ręcznie dokładnie przesuwać w odpowiednie miejsce, aż osiągnę super gładkość. Za odpowiedź z góry dzięki. [Wyedytowany dnia 13-7-2004 > matsom] [Wyedytowany dnia 13-7-2004 > matsom]
Napisano 13 Lipiec 200420 l Niektorzy tak mają, ze ich samochody wyglądają jak powypadkowe. Może właśnie to jest Twoim przeznaczeniem? Modeluj samochody przeznaczone do wirtualnych crashtestow.
Napisano 13 Lipiec 200420 l zobacz tutoriale na tej storonie tam masz tutorial o renult laguna i w nim wszystkiego sie dowiesz:) bo tak to za wiele tlumaczyc:) pozdrawiam
Napisano 13 Lipiec 200420 l to nie jest problem poczatkujacych tylko poprostu tak pogmatwales siatke pewnie ze nawet po meshsmooth wyglada jak opakowanie po marsie :D musisz pocwiczyc w opanowaniu siatki pamietaj ze jesli planujesz na obiekcie modyfikator meshsmooth to staraj sie unikac polygonow z 3 vertexami lub wiecej niz 4 4 vertexy to to co meshsmooth lubi najbardziej czyli kwadraty....
Napisano 20 Lipiec 200420 l http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/fiat500/fiat500_m02.asp przerob sobie tego tutka. mi on bardzo pomogl