Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tak jak w temacie, stworzyłem postać w 3ds maxie i zaimportowałem .obj'otkę do zbrusha lecz gdy chce przystąpić do zabawy to mam przesunięta symetrię....

Jakieś pomysły ?

// zapomniałem o jednym, od czego zależy opcja SHIFT +D ( gestość siatki ) , czasami mogę dobić do 7 a w tym wypadku zatrzymuję mi się przy 4 - jaka jest reguła ?

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem o co chodzi z tą symetrią, ale odkąd używam GoZ problemy związane z importem/exportem w zasadzie zniknęły.

Może reset xform przed exportem z zewnętrznego softu będzie potrzebny i ustawienie modelu symetrycznie w świecie?

A maksymalny podział siatki zależy od ustawienia ile max poly możesz pociągnąć, jeśli pierwszy subdiv ma 25k poly, to drugi będzie miał 100k, trzeci 400k a czwarty 1,6mln itd. Jeśli natomiast pierwszy ma 100k to czwarty już będzie miał 6,4mln a piąty 25mln.

Jeśli w preferences->mem->max poly per mesh masz ustawione na 20 (czyli 20mln) to nie wskoczysz na 5 poziom bez podniesienia tej wartości.

Napisano
  • Autor

ja dopiero zaczynam zabawe z zbrushem ( w maxie tez mam male doświadczenie ) ale staram sie to jakoś ogarnąć upraszczam model może wtedy problemy znikną