Napisano 24 Styczeń 201213 l Witam wszystkich użytkowników LW. Może ktoś z użytkowników LW może podpowiedzieć kto na terenie W-Wy organizuje szkolenia z tego wspaniałego programu? Niestety, oferty szkoleń jakie znalazłem w sieci związane są głównie z 3DMaxem, oraz May-ą. Książki w HELIONIE są bardzo mało aktualne. Sam kupiłem ostatnio do LW7 i LW8, dokumentację PDF do aplikacji znam już prawie całą ..... brak praktyki w pracy. Tymczasem lada chwila będzie LW11, a w nim spore zmiany i dodatki więc zakup książek do starego LW trochę mija się z celem. Zakres wiedzy jaki potrzebowałbym "wchłonąć" jest dość niewielki jak na ten potężny program. Związane jest to z systemem Newtek Tricaster, chodzi o samodzielne projektowanie scen do studia virtualnego. Z pewnością bywalcy strony Newtek.com wiedzą o co chodzi. LW jest zalecanym programem do Tricastera, chociaż nie jedynym. Tak więc sprawy z animacjami, partiklami, animowaniem szkieletów i inne nie interesują mnie w takim stopniu jak modelowanie, oświetlenie, teksturowanie wykorzystanie NODów oraz sprawy związane z renderingiem. Jeśli ktoś jest w stanie podpowiedzieć gdzie szukać będę zobowiązany. Dziękuję wszystkim i pozdrawiam. pp
Napisano 25 Styczeń 201213 l Jeśli mam być szczery, nie słyszałem w Polsce o kursach z tego programu. Pozostaje jedynie samokształcenie i tutoriale. Faktycznie, z 3ds max, maya jest trochę szkoleń, nawet dofinansowanych z UE. O szkoleniach z Lightwave nie słyszałem.