Fazi69 Napisano 31 Styczeń 2012 Napisano 31 Styczeń 2012 Jestem ciekaw jakie macie na to patenty. Od czego zacząć ? Czy można to sensownie zrobić za pomocą morphmap ? Czy są jakieś gotowe rozwiązania ? W moim przypadku postacie będą naprawdę niewielkie. Pracuje od pewnego czasu nad hobbystyczną wizualizacją http://www.youtube.com/watch?v=fNE-pbAWRAQ&list=UUpm9JzAWCIJ8Xel7wTJ8JjQ&index=1&feature=plcp i chciałbym ją trochę ożywić sporymi ilościami poruszających się w oddali prostych modeli. Próbowałem trochę z darmowymi plikami mo-cap ale całość często nie działa jak należy i jest z tym sporo roboty. Może jest jakieś prostsze rozwiązanie które ktoś kto nie ruszał nigdy na poważnie animacji postaci mógłby użyć ?
kazka80 Napisano 31 Styczeń 2012 Napisano 31 Styczeń 2012 moze na forum Kray bedzie wiecej info w tym temacie? Troszke ponura ta wizualizacja ale widzialam poprzednie testy Truso i tam super wszystko wyglada :) SUPER, ze zawitales na max3D! Twa wiedza na pewno się TU przyda :))))
Fazi69 Napisano 1 Luty 2012 Autor Napisano 1 Luty 2012 Wizualizacja ponura. Pogoda pod psem. Zmiana pogody to jednak trzy kliknięcia. Zrobiłem na smutno bo chciałem mieć neutralne kolory i widzieć co tam mi się może ewentualnie wyróżniać/wybijać. Całość jest nadal w powijakach i odwiedzana w doskokach w wolnych chwilach których niestety mam bardzo mało. Już przeskakuje na forum Kraya.
pressenter Napisano 1 Luty 2012 Napisano 1 Luty 2012 Witaj, są gotowe rozwiązania, obecnie chyba najlepszym wydaje się Anima, stworzona przez Axyz studio. Sam nie korzystałem, ale oglądając ich filmiki instruktażowe przyznam, że wygląda to obiecująco. http://www.axyz-design.com/anima/anima-gallery.php Sz.
artzgodka Napisano 1 Luty 2012 Napisano 1 Luty 2012 Hi Fazi69, oglądałem twoje modelowanie aut, fajnie ci to wychodzi, wrzuć gdzieś a real time na pewno ktoś skorzysta a i ja chętnie bym zerknął od czasu do czasu
Rekomendowane odpowiedzi