Napisano 31 Stycze艅 201213 l Witam Jestem tu nowy z nud贸w zrobi艂em sobie modele trawy+k艂os oraz pokrzyw臋 chce z tego zrobi膰 jak膮艣 fajny pejza偶 czy co艣 w tym stylu do renderu u偶ywam 3dsmaxa 2012+V-ray 2.00. Modele wygl膮daj膮 jak na zdj臋ciu zastanawiam si臋 czy nie doda膰 czego艣 lub jako艣 je ulepszy膰 prosz臋 o komentarze i konstruktywne sugestie do wygenerowania sceny chce u偶y膰 Multiscatter-a 聽 Pozdrawiam 聽 [ATTACH=CONFIG]84334[/ATTACH] Edytowane 31 Stycze艅 201213 l przez gutoslaw
Napisano 31 Stycze艅 201213 l Proporcje pokrzywy i zbo偶a do poprawy, no i cienie powinny by膰 raczej mi臋kkie -takie mam pierwsze skojarzenia.
Napisano 31 Stycze艅 201213 l Mo偶e zamiast multiscattera u偶yjesz najpierw s艂ownika? D偶izys, pierwszy post na forum, z takim nickiem postara艂by艣 si臋 troch臋:/ 聽 聽 A z konstruktywnych sugestii - w膮tpi臋 偶eby ci komp ud藕wign膮艂 ca艂膮 scen臋 z tak膮 traw膮 i ro艣linami - musia艂by艣 jakie艣 lody zrobi膰 albo modele upro艣ci膰.
Napisano 31 Stycze艅 201213 l Autor sorki z b艂臋dy ju偶 nie b臋de :) w膮tpi臋 偶eby ci komp ud藕wign膮艂 ca艂膮 scen臋 z tak膮 traw膮 i ro艣linami - musia艂by艣 jakie艣 lody zrobi膰 albo modele upro艣ci膰. zrobi艂em tak膮 scen臋 dzi艣 fakt rander trwa艂 3godz ale modele s膮 wyeksportowane jako proxy tak偶e komp ci膮gnie i takie co艣 聽 Chcia艂bym jednak zrobi膰 co艣 bardziej fotorealistycznego i przede wszystkim zmieni膰 proporcj臋
Napisano 1 Luty 201213 l wiem wiem ta pokrzywa jest za du偶a w stosunku do trawi itd 聽 Pokrzywa nie jest za du偶a tylko zbyt roz艂o偶ysta - pomniejsz 艣rodkowe li艣cie, dodaj jeszcze kilka i powinno by膰 lepiej. No i zwykle rosn膮 k臋pami a nie tak na wyrywki gdzie popadnie.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto