Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem tu nowy z nudów zrobiłem sobie modele trawy+kłos oraz pokrzywę chce z tego zrobić jakąś fajny pejzaż czy coś w tym stylu do renderu używam 3dsmaxa 2012+V-ray 2.00.

Modele wyglądają jak na zdjęciu zastanawiam się czy nie dodać czegoś lub jakoś je ulepszyć proszę o komentarze i konstruktywne sugestie do wygenerowania sceny chce użyć Multiscatter-a

Pozdrawiam

[ATTACH=CONFIG]84334[/ATTACH]

Edytowane przez gutoslaw

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Proporcje pokrzywy i zboża do poprawy, no i cienie powinny być raczej miękkie -takie mam pierwsze skojarzenia.

Napisano

Może zamiast multiscattera użyjesz najpierw słownika?

Dżizys, pierwszy post na forum, z takim nickiem postarałbyś się trochę:/

A z konstruktywnych sugestii - wątpię żeby ci komp udźwignął całą scenę z taką trawą i roślinami - musiałbyś jakieś lody zrobić albo modele uprościć.

Napisano
  • Autor

sorki z błędy już nie będe :)

wątpię żeby ci komp udźwignął całą scenę z taką trawą i roślinami - musiałbyś jakieś lody zrobić albo modele uprościć.

zrobiłem taką scenę dziś fakt rander trwał 3godz ale modele są wyeksportowane jako proxy także komp ciągnie i takie coś

Chciałbym jednak zrobić coś bardziej fotorealistycznego i przede wszystkim zmienić proporcję

Napisano
wiem wiem ta pokrzywa jest za duża w stosunku do trawi itd

Pokrzywa nie jest za duża tylko zbyt rozłożysta - pomniejsz środkowe liście, dodaj jeszcze kilka i powinno być lepiej. No i zwykle rosną kępami a nie tak na wyrywki gdzie popadnie.