Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam czy ktoś zna może program do konwertowania pliku TOD w obrazki aby Maya mogła go odczytać?w Maya Live.Swoja droga ten format pochodzi z kamery JVC Everio i file jest kompletnie z kosmosu bezurzyteczny 99 procent programów nie chce go otworzyć :-((( heeelp

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

[ATTACH=CONFIG]84357[/ATTACH]wgrywa wideo Tod ale razem z jakimis zielonymi kadratami

Napisano
  • Autor

WŁASCIEWIE TO JAKIE FORMATY AKCEPTUJE MAYA BO PRÓBOWAŁEM BEZPOSREDNIO wrzucić i tez nie chce ani mpg ani avi? to co ona akceptuje?

Napisano

Do mayi najlepiej sekwencję klatek, a wtedy większość popularnych formatów wchodzi.

Jeśli już musisz plik video, to chyba quicktime'a można, ale nigdy nawet nie próbowałem.

Napisano
  • Autor

ok ściągnęłem tkzw. Mpeg Stream Clip ,który konwertuje video na image sequance itp. Musiałem dodatkowo odinstalować zwykły Quick Time Player i zainstalować Quick Time player Alternative ver.18.1 ponieważ poprzednia nie akceptowała mpg-2(format z mojej kamery tod zmieniałem ręcznie na mpg-2).Udało się to wrzucić do majki jaki obrazki i teraz...kolejny zonk:-) animacja z tych obrazków przeskakuje mi co 5 framów nie daje się ustawić nic we frame rate...nie ma jak praca w majce ...to jak przebijac się przez dziewice co chwile:-)

Napisano

Do konwersji plików na klatki używam DJV-view (http://djv.sourceforge.net/download.html).

Aby Majka Ci płynnie odpalała sekwencje musisz ustawić w nodzie File aby był keszowany, potem w trybie "play every frame" przepuścić kilka razy całą animacje, patrząc na framerate. Jak się ustabilizuje na wymaganym poziomie (25FPSow) można zacząć prace.

Głownie pracuje z referencjami wideo wiec robię je sobie 320/240 aby nie zamulać za bardzo, ale w PALU tez chodziło dobrze.