Napisano 2 Luty 201213 l Zrobiłem sobie menu, które wjeżdża zza krawędzi stage'a po rolloverze myszką. Na "Mouse out" menu wsuwa się z powrotem. Problem pojawia się gdy klikam jakieś Comboboxy czy buttony zawarte w samym menu- odczytuje to jako zjechanie myszką i wywołuje funkcję "wyjazdu" :P jak się tego pozbyć?
Napisano 2 Luty 201213 l bo rollover na takie zastosowanie nie jest zbyt wygodny. Wygodniejsze będzie hittestpoint dla myszki.
Napisano 6 Luty 201213 l Autor cóż, zrobiłem toggle button'a :/ kolejne pytanko: jak zmienić fill'a jakiegoś MC'a na kolor wybrany z ColorPicker'a?? Jak robie trace'a moj_CP.selectedColor zwraca liczby dla poszczególnych kanałów RGB np dla #000000 zwraca 0?? ColorTransform wówczas nie działa, jak mam to zamienić na wartość hex (bo zapewne o to w tym chodzi)?? już to ogarnąłem "mEVT.target.selectedColor" Edytowane 6 Luty 201213 l przez Kim Bo
Napisano 6 Luty 201213 l wartość przypisz do zmiennej w taki sposób: var rgb='0x'+colorValue.toString(16); inaczej 000000 będzie 0. tint zmieniasz przez colorTransform. Nie pamietam dokłądnie, bo mam klasy do pobierania koloru i Tint'owania, ktore to wykonują więc nie bardzo pamietak jak to się pisze ;) a srry nie widziałem, edita ;)