Napisano 4 Luty 201213 l Witam, Mam taki problem, że podczas renderowania animacji poczatkowe klatki zabierają 3gb ramu a po ok 150 klatkach max zjada już 6,5 gb ramu i wyłącza się gdy pamięci zabraknie (mam 8gb). Czy jest na to jakies rozwiązanie inne niż export obiektów do proxy ? Czy jeśli wyślę scene przez backburnera sam do siebie to zużycie ramu bedzie inne. Byłbym wdzięczny za radę, ponieważ każda próba zabiera masę czasu (muszę wyrenderować 50-100 klatek, zeby sprawdzić czy problem nadal istnieje) i jeszcze nie znalazłem rozwiązania. Licze na bardziej doświadczoneych kolegów :-) Z góry dzięki za pomoc
Napisano 4 Luty 201213 l man nie mów ze renderujesz od razu do pliku video? Renderuj do klatek. Jak sie wywali lecisz od wskazanej i problem z głowy.
Napisano 4 Luty 201213 l Autor Renderuje do klatek. Problem w tym, że wywaliło mi po 150 klatkach a teraz będę wyjeżdżał i chcę puścic całą animację na kilka kompów, tylko boje się, że będzie wywalać przez ram.
Napisano 4 Luty 201213 l Ogólnie tak, renderując przez backburnera zużycie ramu będzie mniejsze, to raz. Dwa, że jeśli tak Ci dysponuje pamięcią, to podziel sobie to na dwa procesy w backburnerze, na przykład klatki 0-70 w pierwszym procesie, póxniej 71-150 w drugim. Pamiętaj tylko żeby zadbać o wszystkie tekstury czy pluginy dla pliku, bo jeśli nie to backburner nie rozpocznie Ci kolejnego renderu. Sz.