gnacik Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 Witam, Więc tak, renderuje sama siatkę, w ustawieniach materiału w Diffuse oraz Opacity mam VrayEdgesTex. Jednak chciałbym dość do takiego efektu aby było widać jedynie te widoczne krawędzie (tak jak na obrazku poniżej po prawej stronie), a tło było w kanale alpha. [ATTACH=CONFIG]84461[/ATTACH] Pozdrawiam, Niedźwiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 vray toon się nada :] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 to jest natywna funkcja vraya, nie musisz niczego ściągać - stukasz na klawiaturze 8 i w oknie environment/atmosphere/add wzkazujesz vray toon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 Nie bardzo rozumiem, do czego Ci Download. Skoro wcześniej miałeś VRayEdgeTex, to znaczy, że VRaya masz. Więc wystarczy, że w menu Rendering/Environment w Atmosphere dodasz efekt VRayToon i powinno zadziałać. Tak wynika z tutoriala spod linka podanego przez Zółtego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 6 Luty 2012 Autor Share Napisano 6 Luty 2012 Tuż po napisaniu tamtego posta, którego już co prawda usunąłem zobaczyłem, że szukałem tego w zakładce Effects, a nie Enviroment :-) Teraz kombinuje z ustawieniami aby wyrendziło same linie :-) Dzięki jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi