Napisano 15 Luty 201213 l Dzień dobry! To mój pierwszy temat więc z góry przepraszam jeśli coś źle zrobiłem :) Zastanawiam się czy iMac 21" będzie dobry do programy maya 2012. Jeśli tak to czy 2.5GHz z 4GB starczy czy lepiej kupić 2.7GHz z 4Gb. Ja na razie raczej bawię się w 3d, chociaż wydaje mi się, że idzie mi coraz lepiej ;) Zależy mi na tym żeby modelowanie odbywało sie raczej bez zawieszeń i też zależy mi na w miare szybkim renderze. Z góry dziękuje za odpowiedzi
Napisano 15 Luty 201213 l a czy za ta sama kase nie kupisz 2X lepszego sprzetu tylko PC? (tak, jestem apple-haterem i jestem dumny z tego :))
Napisano 19 Luty 201213 l Słyszałem bardzo złe rzeczy o Mayi na jabłko, nie licz na tą obiecywaną przez apple stabilność wszystkiego. Druga sprawa że konfiguracja tych kompów jest na poziomie średniej klasy laptopa. Mało wydajna mobilna karta grafiki i mała ilość ramu nie będą ci pozwalała na większe ilości obiektów w viewporcie, animacje będą się wolniej wyświetlały. Jedynie procesor jest dobry ale tylko gdy mówimy o najdroższej możliwej opcji a za tą kase da się kupić 2 mocne pecety z tym samym procesorem. Za te pieniądze zmontujesz świetnego peceta i kupisz 2 niezłe monitory. Pytaj tutaj na forum.