Skocz do zawartości

[3ds max 12] Bounding Box

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fishinthewater
Napisano

Witam, może ktoś miał do czynienia z bounding boxem, który pojawia się za każdym razem po przejściu z wireframe na edge faces. Strasznie irytujące.

Pracuje na plikach z Cada więc może coś przy imporcie dwg do maxa się baboli.

Dodam że nie chodzi mi o klawisz 'J' bo w tym przypadku bounding box wraca po zmianie wire/faces. xformy i resety pivotow tez nie dają rady.

Jak ktoś wie jak to wyłączyć na stałe to będę wdzięczny za pomoc bo mam kilka projektów cadowych do ogarnięcia a strasznie mnie to irytuje.

pzdr.

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

U mnie sie naprawiło,i to chyba już po pierwszym SP.Spróbuj inne drivery a jak nic nie pomoże to bym przełączył na DirectX zamiast się wk...;)

Jaka graficzna?

Napisano

Nie wiem czy to do Slowiaka czy do mnie ale ja mam najnowsze sterowniki. Karta to stary dobry Gf 9600 gt. Nie przeszkadza mi to bardzo przytoczyłem tylko jako ciekawostkę. Ja juz choruje na totalnie zobojętnienie na zwałki maxa ;] i mi wszystko jedno byle się nie wykrzaczał jak 2010

Napisano (edytowane)

Mnie wkurzało równo z tym bouding boxem,jeszcze mi sie 'display seclected with edged faces' samo wyłączało przy przełączaniu na suboject.Szlag mnie trafiał i przeskoczyłem na directa.Po SP sie naprawiło i włączyłem nitrousa spowrotem.Karte mam GF460/Windows 7.Ogólnie to jaja sobie robią wypuszczając to z takimi bugami...

Edit: Hehe,już wiem,mam odhaczone selection bracket w viewport configuration.Jak zaznacze to też mi wraca bounding box przy przełączaniu.Spróbuj odhaczyć u siebie w Viewport configuration/Visual style & apperance.

Edytowane przez mafida
  • Like 1
  • Confused 1
Gość fishinthewater
Napisano

@mafida, dzięki za dopowiedź, szkoda że forum nie działało i na maila dostałem tylko info przed twoją edycją, w tym czasie pomógł mi @pressenter, tak jak napisałeś po edycji:). SP2 miałem zainstalowany, przeinstalowałem jeszcze raz i nic to nie dało. Dobrze wiedzieć że można to odchaczyć w viewporcie:)

Plusik leci.

thx.

pzdr.

Napisano

Edit: Hehe,już wiem,mam odhaczone selection bracket w viewport configuration.

Masakra, tyle razy sprawdzałem te opcje i za cholerę się tego nie dopatrzyłem:) Dzięki!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności