Napisano 17 Luty 201213 l Witam Zamieszczam mój pierwszy exterior. Użyłem Mental Raya i After Effectsa. Jak to wygląda? Pozdrawiam Edytowane 17 Luty 201213 l przez Piotreq91 Dodałem miniaturkę
Napisano 17 Luty 201213 l Skala materiałów się kłania. Co takiego pięknego ma pierwszy render, że go umieściłeś?
Napisano 21 Luty 201213 l Autor Co takiego pięknego ma pierwszy render, że go umieściłeś? Nic więcej nie zmieściło się w pamięci:( Jeśli chodzi o skale materiałów to ten podjazd i asfalt jakoś mi się wymknęły spod kontroli..
Napisano 21 Luty 201213 l Nic więcej nie zmieściło się w pamięci:( Jeśli chodzi o skale materiałów to ten podjazd i asfalt jakoś mi się wymknęły spod kontroli.. To, że się zmieści nie jest miarą sukcesu. Wyrenderuj sam dom z dobrymi materiałami i go dobrze oświetl. To będzie już coś. Ten żywopłot jest zrobiony na bazie jakiegoś pluginu czy gotowiec?
Napisano 21 Luty 201213 l Autor żywopłot zrobiłem z alpha mapek particlami. Jak będę miał czas to wyrenderuje porządnie to pierwsze ujęcie bo strasznie się przy nim spieszyłem przez co wyszło jak wyszło... dzięki za podpowiedzi
Napisano 21 Luty 201213 l a propo wiatraka, to drewno nie ma tak dużych odbić, właściwie w ogóle ich nie ma :-) Nie staraj sie na sile, robić materiału w którym coś się odbija, tylko trzymaj sie ogólnych założeń. Jeżeli komuś sie coś odbija w WIZ'kach to znaczy, ze ma sie co odbijać (bo stoi blisko itp. itd.)
Napisano 27 Luty 201213 l Autor a propo wiatraka, to drewno nie ma tak dużych odbić, właściwie w ogóle ich nie ma :-) Nie staraj sie na sile, robić materiału w którym coś się odbija, tylko trzymaj sie ogólnych założeń. Jeżeli komuś sie coś odbija w WIZ'kach to znaczy, ze ma sie co odbijać (bo stoi blisko itp. itd.) To jest drzewo mocno lakierowane:P
Napisano 27 Luty 201213 l Autor rozumiem, to znaczy, ze to mi już odbija ;P to odbicie tak śmiesznie wyszło bo coś pomieszałem w mapie otoczenia materiału chyba jak zwykle.