Piotreq91 Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 (edytowane) Witam Zamieszczam mój pierwszy exterior. Użyłem Mental Raya i After Effectsa. Jak to wygląda? Pozdrawiam Edytowane 17 Luty 2012 przez Piotreq91 Dodałem miniaturkę
Tores Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 Skala materiałów się kłania. Co takiego pięknego ma pierwszy render, że go umieściłeś?
Piotreq91 Napisano 21 Luty 2012 Autor Napisano 21 Luty 2012 Co takiego pięknego ma pierwszy render, że go umieściłeś? Nic więcej nie zmieściło się w pamięci:( Jeśli chodzi o skale materiałów to ten podjazd i asfalt jakoś mi się wymknęły spod kontroli..
Tores Napisano 21 Luty 2012 Napisano 21 Luty 2012 Nic więcej nie zmieściło się w pamięci:( Jeśli chodzi o skale materiałów to ten podjazd i asfalt jakoś mi się wymknęły spod kontroli.. To, że się zmieści nie jest miarą sukcesu. Wyrenderuj sam dom z dobrymi materiałami i go dobrze oświetl. To będzie już coś. Ten żywopłot jest zrobiony na bazie jakiegoś pluginu czy gotowiec?
Piotreq91 Napisano 21 Luty 2012 Autor Napisano 21 Luty 2012 żywopłot zrobiłem z alpha mapek particlami. Jak będę miał czas to wyrenderuje porządnie to pierwsze ujęcie bo strasznie się przy nim spieszyłem przez co wyszło jak wyszło... dzięki za podpowiedzi
Gość Chrupek3D Napisano 21 Luty 2012 Napisano 21 Luty 2012 a propo wiatraka, to drewno nie ma tak dużych odbić, właściwie w ogóle ich nie ma :-) Nie staraj sie na sile, robić materiału w którym coś się odbija, tylko trzymaj sie ogólnych założeń. Jeżeli komuś sie coś odbija w WIZ'kach to znaczy, ze ma sie co odbijać (bo stoi blisko itp. itd.)
Piotreq91 Napisano 27 Luty 2012 Autor Napisano 27 Luty 2012 a propo wiatraka, to drewno nie ma tak dużych odbić, właściwie w ogóle ich nie ma :-) Nie staraj sie na sile, robić materiału w którym coś się odbija, tylko trzymaj sie ogólnych założeń. Jeżeli komuś sie coś odbija w WIZ'kach to znaczy, ze ma sie co odbijać (bo stoi blisko itp. itd.) To jest drzewo mocno lakierowane:P
Gość Chrupek3D Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 rozumiem, to znaczy, ze to mi już odbija ;P
Piotreq91 Napisano 27 Luty 2012 Autor Napisano 27 Luty 2012 rozumiem, to znaczy, ze to mi już odbija ;P to odbicie tak śmiesznie wyszło bo coś pomieszałem w mapie otoczenia materiału chyba jak zwykle.
Rekomendowane odpowiedzi