Skocz do zawartości

Wojan

Wojan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Od paru lat zacząłem bazgrać różności po zeszytach szkolnych i nie tylko, więc postanowiłem zgłębiać tą że wiedzę. Proszę oceniać i wytykać + jak i - . Wszystko wezmę na klatę jak to się mówi. Jestem bardzo początkujący, więc proszę o wyrozumiałość. Na początku kolega mówił,żebym zabrał się za anatomie człowieka,więc tak też zrobiłem. Na początku zabrałem się za ręce. Oceniajcie!!!

?action=view&current=Zdjcie0048.jpg?action=view&current=Zdjcie0048.jpgZdjcie0047.jpg

Zdjcie0045.jpg

Zdjcie0046.jpg

Zdjcie0048.jpg

Niestety nie mam pojęcia jak się robi miniaturki za co bardzo przepraszam.

Zdjęcia robione z komórki, bo niestety skaner nie działa.

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Rysowałeś to ze zdjęć, natury, czy z głowy? Ostatnia opcję powinieneś jak na razie, całkowicie skreślić. Sugestia RaVirra, żebyś zaczął od martwej natury jest dobra. Proponuję na początek ustawić sobie niezbyt skomplikowane przedmioty, najlepiej o prostych kształtach, by "rozluźnić" kreskę. Zacznij od pojedynczych przedmiotów nie starając się odwzorować ich detalicznie, lecz uchwycić kształt. Jak się nieco wprawisz, możesz poustawiać - wciąż proste przedmioty - i narysować je jak wypadają w przestrzeni względem siebie. Myślę, że nie ma się co na początek rzucać na głęboką wodę.

Musisz popracować nad walorem. Każdy ma inny sposób, ale nie bój sie ciemniejszego waloru miejscami. W tej dziurce nawet podchodzące pod czerń. Obecnie robisz wszystko placami, każdy walor oddzielnie. Musisz troche zmiękczyć te różnice, wprowadzić przejścia tonalne. Póki co staraj się dokańczać prace, a przy okazji gdzieś na boku rób szkice. Z czasem i szkice i ukończone prace będą wychodzić coraz lepiej. Posiedź dłużej nad pracą. Na początku jest trudno, ale z czasem będzie szło lepiej i kreska się wyrobi i będziesz miał własny styl rysowania. Popatrz jak inni szrafują rysunki.