Nagash Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Witam, jakiś czas temu zakończyłem wizualizacje pewnego osiedla, które powstanie gdzieś na pomorzu. Będzie to kompleks składający się z 37 domów jednorodzinnych (do wyboru trzy rodzaje projektów). Czas powstania sceny i renderingu to około miesiąca, wliczając liczne konsultacje oraz korekty. Kolorystyka i styl narzucona została przez klienta więc nie było pola manewru. Część elementów można było wykonać dużo bardziej dokładnie no ale już czas gonił. Soft: 3ds Max, V-Ray, Photoshop Przy modelowaniu działki współpracował również claymor. Więcej na www.hibox.pl Za jakiś czas postaram się wrzucić tutoriala, w którym przedstawię proces powstawania sceny oraz główne ustawienia światła. Jestem ciekawy Waszych opinii. [ATTACH=CONFIG]84710[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dante41k Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Dla mnie na razie taki poziom profesjonalizmu nie jest dostępny, ale z chęcią zobaczyłbym tutorial związany z tą pracą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nagash Napisano 20 Luty 2012 Autor Share Napisano 20 Luty 2012 Dla mnie na razie taki poziom profesjonalizmu nie jest dostępny, ale z chęcią zobaczyłbym tutorial związany z tą pracą. Myślę, że w przyszłym tygodniu uda mi się przygotować jakiegoś tutka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Bardzo jasno na tych renderach przez co płasko się zrobiło. Tła bez kontrastu. Zobacz na ludzi, których wstawiłeś i porównaj jak odstają od twojej części pracy. Niedobrze wyglądają samochody za bramami bo są nienaturalnie zaparkowane. Nie ma to jak ciągła na asfalcie przez całe osiedle:) Nie chwytają mnie te wizki. Klient narzucił kolorystykę i bardzo dobrze ale wg mnie słabo to przedstawiłeś. I oświetleniowo i materiałowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nagash Napisano 20 Luty 2012 Autor Share Napisano 20 Luty 2012 Bardzo jasno na tych renderach przez co płasko się zrobiło. Tła bez kontrastu. Zobacz na ludzi, których wstawiłeś i porównaj jak odstają od twojej części pracy. Niedobrze wyglądają samochody za bramami bo są nienaturalnie zaparkowane. Nie ma to jak ciągła na asfalcie przez całe osiedle:) Nie chwytają mnie te wizki. Klient narzucił kolorystykę i bardzo dobrze ale wg mnie słabo to przedstawiłeś. I oświetleniowo i materiałowo. Dzięki za cenne uwagi. Wezmę to pod uwagę w przyszłych wizkach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WILLOW1183 Napisano 21 Luty 2012 Share Napisano 21 Luty 2012 Tores ma racje troszkę za mało kontrastu na tych wizkach przez co płasko wygląda. Mi jeszcze nie bardzo pasuje odbicie i materiał dachów. Mały brud na ulicy fajnie by wyglądał. Niektóre wstawki roślinne tez nie za bardzo choćby "pałki " nie-widać tam oczek wodnych. Również krzaczek z fioletowymi kwiatkami bym wstawił gdzieś z boku bo tak strasznie przykuwa uwagę Ogólnie wizki ok, ale można by coś więcej z nich wycisnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi