Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hi,

Przypominająć sobie modelowanie na nurbsach wymyśliłem sobie zrobienie mojego telefonu w rhino.

Idzie naprawde ciężko. Obsługi softu zapomniałem, ale walczę.

Tyle wydumałem po całym dniu siedzenia.

n8_wire_1.jpg

n8_render_1.jpg

[ATTACH=CONFIG]84796[/ATTACH]

Edytowane przez Radko

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cześć,

nie jest źle. zaokrąglone powierzchnie mogłyby mieć trochę mniej isokrzywych ale na renderze wyglądają spoko. fajnie że pokazujesz - dawno nie było tu Rhino

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki ))

Fakt, na ramce krzywe wygladaja niepokojąco...jeszce nie umim optymalizowac krzywych przed wyciąganiem z nich powierzchni.

Napisano

chętnie bym poczytał o prawidłowym modelowaniu nurbsami, polka dot podzielisz się*sposobem/wiedzą*? sam modeling w rhino jest przyjemnością, choć zdarzają*się*problemu które trzeba obchodzić 3 różnymi drogami, ale efekt jest najważniejszy :)

model prezentuje się*bardzo ładnie czekam na finisz i zaglądne tu nieraz

Napisano
  • Autor

fakt, jesli wszystko dziala jak powinno to w nurbsach robi sie bardzo przyjemnie, gorzej jak cos sie chrzani i trzeba kombinowac.

W moim przypadku najczesciej na filletach sie wykladam. Pozniej wycinanki pipe'ami i blend curve'ami i sweep 2 railami ;)

U tworcy rhino fajne video tutsy zauwazylem tips.rhino3d.com.

Modeling zakonczony. Czas na texturo, rendering, a moze jakas animacje?...

n8_wire_3.png

Napisano

Zawsze chciałem się nauczyć nurbsów...

Pytanie czy nauczyć się tego w maxie czy są lepsze programy konkretnie pod nurbsy????

Model wygląda ładnie (jak dla laika nurbsowego) także czekam na up;) pozdro

Napisano

Pytanie czy nauczyć się tego w maxie czy są lepsze programy konkretnie pod nurbsy????

Na pewno nie w maxie ;]

. Radko ładny model czekamy na materiały.

pozdro

Napisano
  • Autor
Zawsze chciałem się nauczyć nurbsów...

Model wygląda ładnie (jak dla laika nurbsowego) także czekam na up;) pozdro

Z nurbsow znam tylko rhino3d, aczkolwiek kiedys probowalem czegos co teraz nazywa sie Alias Design.

Ciezko mi bylo cos tam zrobic. Duzo bardziej zlozony soft...

Potwierdzam co napisal Smoku i odradzam nurbsy maxowe, aczkolwiek nie pamietam kiedy i w ktore wersji ostatni raz ich uzywalem ;)

Nie moglem sie powstrzymac i wyexportowalem model do max'a. Zrobilem render zwracajac uwage jak tam sie maja refleksy i te rozne mikro wyciecia w modelu. Chyba daje rade...

Pzdr,

n8_render_2.jpg

Napisano
  • Autor

Pogrzebalem jescze w rhino domodelowywujac rozne takie pierdolki pod przezroczystymi elementami telefonu, ktore wyjda jak zaczne nakladac materialy.

n8_wire_4.png

Napisano
  • Autor

I po robocie... ))

Zalaczam ostatni renderek w wip'ie z teksturkami tu i uwdzie.

Pobawie sie jeszcze wersjami kolorystycznymi i wrzuce cus do gotowych.

Pzdr,

n8_render_fin_wip.jpg

Napisano

Radko: Przyzwoicie to wyglada a co do sprawdzania czy odbicia na modelu itp sie dobrze ukladaja masz komende "zebra"

pozdrawiam

Napisano
  • Autor
Radko: Przyzwoicie to wyglada a co do sprawdzania czy odbicia na modelu itp sie dobrze ukladaja masz komende "zebra"

pozdrawiam

z zebra to wiem :) bardziej myslalem o meshu wyexportowanym do 3ds maxa.

Pzdr.