Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,jestem poczatkujacym uzytkownikiem Zbrush i mam pytanie,pewnie odpowiedz jest banalna ale nigdzie tego niemoge znalesc.Wymodelowałem sobie głowe z zshere,modelowałem modelowałem..i chciałbym teraz dodac do tego klatke piersiową oraz włosy narzedziem snakehook brush.Gdy to robie i wszystko ladnie wyglada,scena sie ummm "blokuje",w takim sensie ze nie moge juz obracac modelu.Jak dodawac nowe bryły albo uzywac brushe`s tak zeby mozna bylo dalej pracowac na modelu?

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dam Ci po prostu link do pierwszego lepszego tutoriala znalezionego w necie odnośnie dynamesha. Oto i on -

. Może nie jest najlepszy, ale jak będziesz szukać czegoś z frazą dynamesh to na pewno znajdziesz więcej ciekawych tutków odnosnie tego narzędzia. Ogólnie, jeżeli wiesz co będziesz robić, np. tylko głowa, popiersie albo cała postać, to najlepiej z góry widząc zrobić odpowiedni basemesh i z niego sobie cisnąć. Ale jeżeli nie wiesz do końca na czym praca ma się zakończyć, a np. masz fajną główkę i chesz dodać do niej jakieś fajne ramiona, tułów czy całe ciało, to dynamesh jest w tym wypadku bardzo przydatnym narzędziem.

Pozdrawiam, Cyanide.