Napisano 26 Luty 201213 l Witam! nie wiem czy to odpowiedni dział ale... mam problem z rendeingiem wszelkiego rodzaju wideo z wyżej wymienionego programu. Albo robi mi jakieś paski, ale jakość leci na łeb na szyje pomimo braku kompresji. A z jakąkolwiek kompresją film wygląda jak rip z kamery, natomiast jak wiadomo bez jego rozmiar jest gigantyczny. Czy jest to wina jakiś kodeków czy też jest w premierze coś o czym nie wiem... Jeśli można proszę o polecenie dobrych kodeków...
Napisano 26 Luty 201213 l Na takie pytanie nie da się jednoznacznie odpowiedzieć. Powiedz jaki materiał montujesz i do jakiego chcesz go wyrenderować.
Napisano 26 Luty 201213 l Autor obojętnie czy montowałem klatki, czy też pliki .mov czy .avi caly czas jest to samo. Renderować do .avi
Napisano 26 Luty 201213 l Autor Zauważyłem że w ogóle mam jakiś problem z kodekami bo pomimo instalacji nie mam w programie ich do wyboru. na win 7, 64-bit
Napisano 8 Marzec 201213 l Proponuję instalować codeci 32 bitowe, mnie to pomogło. I jeśli premiere masz 64 bitowego, spróbuj na 32 bitach również.