notte Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Witam, nie mam pojecia jak nazwac watek, tak zeby w kilku slowach przyblizyc wam moj problem Mam nadzieje, ze bedzie zrozumiale Otoz Tekstury mi się podmieniaja, czy tez jakos sa ze soba powiazane Jesli mam 2 sloty z materialem arch&design i tylko w jednym zmieniam kolor, to automatycznie ta zmiana dziala na drugi slot oraz wszystkie obiekty powiazane z jakimkolwiek arch&design. Tak sama dzieje sie w przypadku wallpaint i architecture Mam nadzieje, ze to jakos zjadliwie przedstawilam, bo sama nie wiem jak ugryzc temat
tiger250 Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Najprawdopodobniej, kopiwoałas materiały poprzez "przeciąganie" z jednego miesja w drugie, i zamiast opcji "copy" wybrałaś "instance". Wtedy zmiana parametru w jednym materiale zmienia go automatycznie w drugim. Tak przynajmniej zrozumiałem Twój problem :)
notte Napisano 27 Luty 2012 Autor Napisano 27 Luty 2012 (edytowane) Dokładnie tak to wygląda, ale nie kopiowałam. Nic a nic :) W nowym slocie od nowa wybierałam materiał (żeby nie było niedomówień, po prostu po naciśnięciu Standard z listy wybieram arch&design) Edit: dla potomnych - okazalo sie, ze nazwa materialu automatycznie jest nadawana wszedzie tak samo Wystarczy ją zmienic Edytowane 1 Marzec 2012 przez notte
Rekomendowane odpowiedzi