Gość giaqb Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Witam Mam problem z ustwieniem mapy/światła na zewnątrz pomieszczenia. Pracuje na maxie 9 vray 1,5 RC3 Ustawiłem mapę jpg w Environment oraz vray environment, zewnętrzne światło Direct oraz vraylighty na oknach. Niestety tło wychodzi ciemne i wyblakłe. http://www.sendspace.pl/file/445abd0b3852d2a66cb2e3f/08 Zależy mi na uzyskaniu realistycznego efektu tak jak przy robieniu zdjecia wewnątrz pomieszczenia, gdzie światło w oknie jest prześwietlone i częściowo wpływa to na obraz mapy tła. Czy może ktoś mi doradzić co zmienić w ustawieniach aby uzyskać pożądany efekt?
Wirnik Napisano 28 Luty 2012 Napisano 28 Luty 2012 pewnie masz w scenie kamerę vray i włączoną w niej kontrolę ekspozycji. rozwiązania 1 wyłacz kontrolę ekspozycji i zmniej moc świateł 2 przekopiuj mapę otoczenia do slotu materiłu, lub jeśli juz ją tam masz i jest ona skopiowana jako instance do slotów environment, to w zakładce output Output amount zmien na wyższą wartość, jest 1 to zrób 10 jak zamało to kręć dalej. 3 wstaw otoczenie w ps
Rekomendowane odpowiedzi