Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Casseith
Napisano

Witam wszystkich. Już od dłuższego czasu przyczajałam się do założenia teczki i właśnie nadszedł ten moment, w którym zdałam sobie sprawę, że potrzebuję - delikatnie mówiąc - mobilizującego kopniaka w tylną część ciała, bo niestety nie należę do osób szczególnie systematycznych.

Od jakiego czasu rysuję? Ciężko powiedzieć, zawsze miałam skłonności do bazgrania sobie w wolnym czasie, ale głębiej tematem zainteresowałam się jakieś trzy miesiące temu, coś koło tego. Niedawno korzystając z okazji sprawiłam sobie tablet i próbuję "przestawić" rękę na digital.

Mniej-więcej chronologicznie.

Tablet:

18311425.th.pngszkicowe.th.png womanlight.th.png nozka.th.png

torso.th.png noseq.th.png handlm.th.png foota.th.png

Ołówek:

trad3.th.png trad2.th.pngczaszeczka.th.png

(ostatnia rysowane dosłownie dwa dni temu z jakiegoś tatuażu podpatrzonego w sieci)

A, i prawie bym zapomniała o standardowym powitaniu, znaczy się - speedowym jabłku z natury.

maxjabluszko.th.png

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

widać, że nie ćwiczysz systematycznie jak nie wiesz od kiedy rysujesz. :P Tyraj ile wlezie jak chcesz mieć postępy. Rób studia tak jak robisz ale nie po 6 na krzyż tylko po 40-50. Zwiększ intensywność a zobaczysz co się stanie :)

Napisano

No ten tatuaz wyszedł dobrze, ale zamiast przerysowywać arty przerysowuj naturę. Malowanie z udanych zdjęć studyjnych, z kadrów filmowych czy z prac innych grafików jest 10 razy łatwiejsze bo wszystko tam jest już wymyślone. A żeby wymyślać samemu, trzeba mieć dobre przygotowanie praktyczne, tzw biblioteke kształtów i schematów w głowie, z której bedziesz korzystać później. ale żeby ją sobie wyrobić, to właśnie ćwicz duzo anatomii, zwierząt etc ze zdjęć i z natury (ale wybieraj możliwie neutralne zdjecia, nie photoshopowane na siłę, z możliwie naturalnymi kolorami :)