Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Zawsze mnie wkurzało otwieranie floating toolbarów. Jak potrzebowałem jakiegoś konkretnego, to otwierałem wszystkie, i zamykałem niepotrzebne. Z kolei nie chcę mieć poprzyklejanych wszystkich toolbarów dookoła okna, bo używa się ich rzadko, a tylko zajmują miejsce na ekranie. Wymyśliłem sobie, że stworzę sobie panel, a na nim przyciski. Osobny przycisk dla każdego latającego toolbara. Chcę to zrobić w Visual MaxScripcie. Zaznaczam, że nigdy nie robiłem nic w Maxscripcie, ale też nie jestem całkowita noga w programowaniu. Jestem "familiar" z Visual C#, Javą itp.

Niestety nie mogę nigdzie znaleźć, czy istnieje w MaxScripcie jakaś komenda otwierająca konkretne toolbary? Którą można "wsadzić" w zdarzenie "pressed" danego przycisku? A jeśli uda mi się taki panel zrobić. Jak później sprawić, żeby ten panel był dostępny w panelu "Utilities" Maxa?

Max 2012 w wersji studenckiej... Jeśli to ma jakieś znaczenie.

Aha. Wiem, że pod prawym klawisze myszki na main toolbarze mam otwieranie pojedynczych toolbarów. Ale rzecz w tym, że nie wszystkie tam są.

Ewentualnie jak dodać nieistniejące toolbary do menu pod prawym klawiszem myszki?

Edytowane przez Ajgor

• Wyświetleń 584
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi