Piotr Dobosz Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Czy to mozliwe? kiedys gdzies czytalem o takiej mozilwosci ale nie wiem czy to bylo w planach czy to juz jest. czy wie ktos moze cos na ten temat? dobija mnie to jak musze renderowac scene pare godzin:( a taki zdalny super szybki server rozwiazal by moje problemy i chyba wiekszosci z nas:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 no cóż :P lato w pełni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 lato w pełni ale jak dla mnie za gorąco :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzak Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Ale pewnie i kosztuje sporo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 żeby nie było żem upierdliwiec :P tu prszem bardzo procesorki z rodzinki Xeon'ów (jeśli to ma być "super" server to wybierz najlepszy - weź pod uwagę możliwość dołożenia następnego procka - jak wiesz taki "super" server musi pewnie posiadać kilka procesorów :P) http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=63:all poniżej widzimy familie AMD http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=1985 ceny jak z bajki, nic tylko brać :] (ale szczerze mówiąc, mała ilość cache'u mnie zastanawia :) płytę główna sam już sobie wybierzesz :] no i pamiątki też by sie zdały jakieś - 12Gb może być? reszty nie będe ci przedstawiał, no chyba że w lotka coś wyszarpnąłeś :D ps. poszukaj cen k.graficznych quadro fx i fire gl. albo poprostu gotowych zestawów z cgi pozdro600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 :) Oj Bilay nie zrozumiales mnie:) ja nie chce kupowac nic posluchajcie podobno sie da wysylac gotowa scenke gdzies(* tylko nie wiem gdzie:)) a na tym serverze zdalnym Ona sie renderuje i przeyla nam efekt i to wszystko zastanawialem sie poprostu czy ktos wie gdzie to jest i czy wogóle:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 bylbym baaaaaaaaaaaaaaaaardzo zdziwiony gdyby cos takiego funcjonowalo za darmo, ale przyjemnie byloby sie mylic... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 spruboje znalezc gdzies to gdzie o tym czytalem dzisiaj przeszukalem juz caly dom by znalezc ten artykul gdzies bo na bank to bylo w jakims czasopismie:( tylko w jakim i gdzie?:( jak znajde to napewno napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 kiedys na forum evermotion.org jakis koles w ramach testow kompa na dual najszybszych xeonach proponowal taki uklad. ty mu scene na vrayu on ci render ew animacje :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 http://www.respower.com oferuje cos takiego. Cena jest obliczana na podstawie szybkosci renderowania sceny na twoim sprzecie. Wpisujesz jaki masz procesor, szybkosc, pamiec i czas liczenia i szablon ci podaje cene i czas w jakim respower sie upora z twoja scena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Carnage Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Dziwne wyszło że u mnie będzie się renderowało o połowe krucej, a mam tylko athlona xp 2000+..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 u mnie tez jakis dziwny wynik tam wyszedl ale cenna nie jest taka duza:) jak mam renderowac u siebie caly dzien 1 klatke to wole wydac okolo 5 zl i miec to w pare minut:) pozdrawiam wszystkich i dziekuje za tego linka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi