adek Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 Twórcy filmu "850 meters" zamieści na swoim kanale Vimeo kolejny making of dotyczący ich produkcji. Jeśli nie widzieliście teasera filmu oraz poprzednich materiałów polecamy (w rozwinięciu). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2289
Kris_R Napisano 14 Marzec 2012 Napisano 14 Marzec 2012 Śledzę od samego początku i kocham całym sercem! :)
syjon Napisano 14 Marzec 2012 Napisano 14 Marzec 2012 Nie ma jak praca w 3d na....laptopie. Francuzi po raz kolejny pokazali do czego sa zdolni.
wroniec Napisano 14 Marzec 2012 Napisano 14 Marzec 2012 Z każdym kolejnym mejkingofem podoba mi się bardziej. I mam pytanie: czy oni używają tabletu jako myszki, bo jest dokładniejszy, czy może wykorzystują jakieś dodatkowe funkcje, np. poziomy nacisku?
Kris_R Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 No to chyba powinieneś ich zapytać a nie tutaj na forum! :D Zaraz.. moment.. łączę się telepatycznie z autorem filmu: "Dlaczego używasz tabletu?!" ... BO TAK LUBIĘ! bardziej na serio, to siła nacisku w 3d się przydaje czasami.. gdy malujesz wagi, gdy sculptujesz morfy, gdy malujesz coś na obiekcie itp. Ale robienie filmu to nie samo 3d. To tekstury, szkice, korekty reżyserskie ujęć, nanoszone w formie szkicu na stop klatkach itp, itd. Po porstu.. narzędzie pracy. Trzymasz w ręce i dziubiesz. Nic nowego raczej. Obecnie sporo aplikacji jest przygotowanych pod pracę tabletem. Ale do przesunięcia obiektu nie potrzeba siły nacisku :)
wroniec Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 ojtam ojtam Nie sprecyzowałem pytania. Wiem, że do 3d tablet się przydaje, bo sam używam :] Pytałem konkretnie o animacje.
Kris_R Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Z mojego punktu widzenia w animacji najbardziej przydaje się najczęściej przy tworzeniu morfów. Szczególnie wygodnie się pracuje tabletem przy morfach korygujących takich jak w przypadku AniSculpt: 1
Rekomendowane odpowiedzi