Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem, który może się wydawać prosty i śmieszny, ale mnie już doprowadza do szału.

Poniżej pokazuję obrazek. Jest to obiekt (no.. początek obiektu) w poly z modyfikatorem TurboSmooth. Chciał bym w nim wyostrzyć miejsce zaznaczone czerwoną strzałką. Niestety cokolwiek bym probował, zawsze jest coś nie tak. Jak zagęszczę siatkę, to w miejscach zaznaczonych niebieskimi kreskami pojawiają się niewielkie wypukłości, które psują całą powierzchnię. Ekstrudowanie otworu do wewnątrz nic nie daje. Jak sobie z tym poradzić? Dodam, że na razie nie jest to ważne, bo to ma być kadłub samolotu, a w tym miejscu będzie owiewka kabiny, która to przykryje, ale raz, że nie daje mi to spokoju, a po za tym może później zrobię wnętrze tego samolotu, i wtedy to może "wyleźć". Po za tym taka wiedza może się przydać w przyszłości. Jak sobie radzić z takimi pozornie prostymi sprawami.

Jeśli ma to jakieś znaczenie, to obiekt powstawał w ten sposób, że najpierw zrobiłem przekroje ze splinów, pózniej na nie nałożyłem Surface, i na koniec przekonwertowałem na poly.

[ATTACH=CONFIG]85099[/ATTACH]

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 949
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zdejmij TS, zrób wytłoczenie krawędzi, tak, jakbyś robił grubość kadłuba, i nadaj tym krawędziom różne smoothing grupy, a w ustawieniach TS zaznacz uwzględnianie sg.

Napisano
  • Autor

Kompletnie nic nie zrozumiałem :) Którym krawędziom nadać SG, i jakie różne? Nie jestem aż takim orłem w Maxie (w ogóle nie jestem), żeby takie skróty myślowe od razu załapać. Ale będe próbował, aż coś wyjdzie.

Napisano
  • Autor

Przyjacielu!! DOKŁADNIE o to mi chodziło :) Dziękuję za bezcenną lekcję, i za to, że chciało Ci się poświęcić mi swój czas. Punkcik rep oczywiście poleciał :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.