baddog Napisano 18 Marzec 2012 Share Napisano 18 Marzec 2012 (edytowane) Witajcie, Mam dziwny problem. Otworzyłem scenę, którą robiłem kilka dni temu i ku mojemu zdziwieniu program nie przelicza FG. Próbowałem bawić się światłem, ustawieniami. W tabeli "Final Gather Map" mam aby na bieżąco tworzył mi FG, wybraną ścieżkę zapisu, ale gdy nacisnę "Generate Final Gather Map File Now" zaczyna coś przeliczać, gdy już powinno się pojawić "Computing Final Gather Point" to tego nie ma i wyłącza mi okno renderingu. W ogóle nie zapisuje FG na dysku. Nie wiem o co chodzi, bo jeszcze niedawno wszystko działało. A teraz siedzę przy komputerze odznaczając i zaznaczając różne opcje, które nie działają. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Pozdrawiam, baddog Edytowane 18 Marzec 2012 przez baddog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 18 Marzec 2012 Share Napisano 18 Marzec 2012 Odpal nowa scenę i sprawdź, czy w niej FG działa. jesli tak, to zmerguj do niej scene, z która obecnie walczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baddog Napisano 18 Marzec 2012 Autor Share Napisano 18 Marzec 2012 Dzięki! przydało się. Ale też znalazłem błąd - a Advanced miałem zaznaczone "Draft mode (No precalculations)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 18 Marzec 2012 Share Napisano 18 Marzec 2012 No więc widzisz. :) Ciesze się, że mogłem choć trochę pomóc. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi