Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. Chciałbym was prosić o radę. Czy istnieje jakiś szybki i dobry sposób albo jakiś plugin/wewnętrzna opcja 3Ds Maxa 2011/12 na tworzenie realistycznych zniszczeń ? Mam tutaj na myśli zniszczone płoty, zawalone/popękane budynki. Pęknięte i pokruszone szyby itp. itd.

Jest coś takiego ?

Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam:)

Edytowane przez Zernat

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie, jest może jeszcze coś ?

Ściągnąłem też demko RayFire, zrestartowałem komputer jednak RayFire w Maxie nie ma, czy może toś wie w czym tkwi kłopot ?

Napisano
  • Autor

Nie ma, próbowałem coś teraz sam przekombinować, instalowałem nawet nie raz, próbowałem ręcznie jakoś to uruchamiać ale mi nie idzie :/

Mógłbyś mi pomóc ? xD

Napisano

Rayfire to połączenie Physx od nvidii i Fracture Voronoi. Physx jest dostępny bezpłatnie (2.71 PhysX Plug-in for 3ds Max) na tej stronie po zarejestrowaniu: http://supportcenteronline.com/ics/support/default.asp?deptID=1949, Fracture Voronoi mozesz pobrac z: http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/fracture-voronoi. Na tej samej stronie Nvidii dostępny jest tez APEX PhysX Lab w wersji 1.1 w którym robisz Apex Destruction. Marcowe wydanie UDK w pełni wspiera Apex Destruction i pozwala na porządna rozpierduchę w czasie rzeczywistym. Gdybyś miał problemy z rejestracją tu znajdziesz guide: http://physxinfo.com/news/901/how-to-register-developer-account-to-get-physx-sdk-access/ . PhysX Plug-in zawiera tez APEX Clothing który to plugin świetnie i w bardzo prosty sposób symuluje ubrania.

Napisano
  • Autor

ŁaaaaaŁ ! To jest naprawdę świetne ! Dzięki wielkie :) Leci reput.

A czy może da się w tym jakoś symulować zniszczenia do modeli 3D ? Mam tutaj na myśli że wymodeluję budynek, w środku dam bombę i budynek się rozleci i będę miał to w zwykłym modelu 3D ?

Albo czy da się zmieniać materiały do zniszczeń ? Chodzi mi o to że szkło/metal/drewno inaczej się niszczą.